Preskočite na glavni sadržaj

63. Pulski filmski festival: Osam nagrada filmu 'S one strane' Zrinka Ogreste

Velika Zlatna Arena za najbolji film na 63. Pulskom filmskom festivalu dodjeljuje se filmu 'S one strane' redatelja Zrinka Ogreste, u produkciji Interfilma i producenta Ivana Maloče, dok je publika nagradu Zlatna vrata Pule dodijelila manjinskoj koprodukciji 'Lazar' redatelja Svetozara Ristovskog s prosječnom ocjenom 4,89.
vrijeme: 16.07.2016.
mjesto: Pula
url: http://www.pulafilmfestival.hr/

Najboljim kratkim filmom iz Hrvatskog  programa proglašen je 'Cvijeće' redateljice Judite Gamulin, a Zlatna Arena za najbolji dugometražni film u međunarodnom programu pripala je filmu 'Nezakonito' redatelja Adriana Sitarua.
 
Filmu 'S one strane' pripalo je još šest Zlatnih Arena i to za režiju Zrinku Ogresti, za scenarij Mati Matišiću i Zrinku Ogresti, za najbolju glavnu žensku ulogu Kseniji Marinković za ulogu Vesne, za najbolju glavnu mušku ulogu Lazaru Ristovskom za ulogu Žarka, za montažu Tomislavu Pavlicu te za oblikovanje zvuka Martinu Semenčiću i Ivanu Zeliću. Također, filmu 'S one strane' dodijeljena je i nagrada Hrvatskog  društva filmskih kritičara "Oktavijan", s prosječnom ocjenom 4,28.
 
Filmu 'Sve najbolje' redateljice Snježane Tribuson pripale su četiri Zlatne Arene, i to Željki Burić za scenografiju, Ivani Zozoli Vargović za kostimografiju, Saši Budimiru, Ratimiru Rakuljiću i Ladu Skorinu za vizualne efekte te Goranu Navojcu za najbolju sporednu mušku ulogu. Također, Renata Pokupić je za ulogu Brankice osvojila Nagradu Breza za najboljeg debitanta.
 
Filmu 'Narodni heroj Ljiljan Vidić' redatelja Ivana-Gorana Viteza pripale su dvije Zlatne Arene i to za masku Slavici Šnur te za kameru Tamari Cesarec. Zlatna Arena za glazbu pripala je Rundek Cargo Triu za film 'Generacija 68' redatelja Nenada Puhovskog.  Zlatna Arena za najbolju sporednu žensku ulogu pripala je Teni Brankov Nemet za ulogu Nike u filmu 'Trampolin' redateljice Katarine Zrinke Matijević.
 
U konkurenciji manjinskih hrvatskih koprodukcija Zlatna Arena za najbolji film pripala je filmu 'Dobra žena' redateljice Mirjane Karanović, za režiju filmu 'Vrapci' redatelja Runara Runarssona, a za glumačko ostvarenje Vedranu Živoliću za ulogu Lazara u filmu 'Lazar' Svetozara Ristovskog. 
 
U nastavku slijedi popis nagrađenih uz obrazloženja žirija…

Izvor: HAVC