Preskočite na glavni sadržaj

U Sisku u subotu počinje Siscia Open Jazz & Blues Festival

Već tradicionalni Siscia Open Jazz & Blues Festival u proteklih se deset godina afirmirao kao jedna od značajnijih glazbenih priredbi u regiji. Visoku izvođačku razinu festival, koji se u svom 11. izdanju održava od 1. do 16. srpnja, nastavlja i ove godine.
vrijeme: 01.07.2016.
mjesto: Sisak

Na terasi sisačkog Siscia jazz cluba, na obali rijeke Kupe, nastupit će domaći i strani izvođači, Carvin Jones blues band, Martine Thomas & Black Coffee, Tamara Obrovac Transhistria Ensemble, Vedran Božić & Rock Masters, Damir Halilić Hal (Guitar show), te Paulus Schäfer & Damir Kukuruzović band.
 
"I ove smo godine uspjeli angažirati nekoliko vrhunskih svjetskih izvođača iz SAD-a i Europe, ali i vodećih domaćih jazzista, pa festival zadržava visoki renome. Tako, na primjer, 1. srpnja, festival otvara Carvin Jones, velikan američkoga bluesa, glazbenik kojeg je Guitarist Magazine svrstao među 50 najboljih blues gitarista koji su ikad postojali na zemlji. Treba spomenuti i nastup Martine Thomas iz New Yorka i legendarnog Paulusa Schäfera iz Nizozemske. Nema sumnje da će Sisak ostati nezaobilazna destinacija na hrvatskoj i europskoj karti jazza", rekao je organizator festivala, jazz gitarist Damir Kukuruzović.
 
Upravo zahvaljujući jazz festivalu, ali i brojnim koncertima tijekom godine, Siscia jazz club je prošle godine nagrađen nagradom Mega Muzike kao najbolji glazbeni klub u Hrvatskoj. Na koncerte u Sisak dolaze brojni gosti iz Zagreba, pa i susjednih država.
 
Koncerti ovogodišnjeg festivala održavaju se subotom i nedjeljom u 21 sat, a zahvaljujući potpori Grada Siska, Sisačko-moslavačke županije, Ministarstva kulture i INA-e kao generalnog sponzora, ulaz je slobodan. (Hina)