Preskočite na glavni sadržaj

From a Distance 1914 / Hassan Abdelghani

U osječkoj Galeriji Kazamat, u petak, 1. srpnja, u 20 sati, otvara se izložba 'From a Distance 1914' fotografa Hassana Abdelghanija. U 19 sati prethodi razgovor sa umjetnikom kojeg će voditi voditelj galerije Igor Loinjak. Izložba ostaje otvorena do 13. srpnja.
vrijeme: 01.07.2016. 20,00
mjesto: Osijek; Galerija Kazamat, Jagićeva 2
url: http://www.hdlu-osijek.hr
 Ciklus fotografija umjetničkog fotografa i galerista Hassana Abdelghanija nastao je kroz žudnju približavanja gradovima i upoznavanja njegovih ljudi, što je učinio posjećujući upravo grobove. Fotografijom u fotografiji, snimajući portrete s nadgrobnih spomenika ljudi umrlih tijekom Prvog svjetskog rata na grobljima u Puli, Bugarskoj, Grčkoj, Turskoj, Srbiji i Sloveniji. Izložba je poticaj za promišljanje prolaznosti, s jedne strane prolaznosti čovjeka, a s druge prolaznosti fotografije kao jednog od čovjekovih pokušaja da je zaustavi.

Hassan Abdelghani, umjetnički fotograf i voditelj fotografske galerije „Makina“ u Puli, dosad je realizirao i organizirao brojne fotografske izložbe u Hrvatskoj i inozemstvu. Rođen je u Osijeku 1965. godine, odrastao u Kairu (Egipat). U Kopenhagenu 1990. završava školu fotografije, a 1998. osniva privatnu fotoškolu Global Fotoškole u Kopenhagenu. Potpisuje niz umjetničkih projekata: bio je kustos na više od 30 izložbi, umjetnički direktor fotogalerije «Vrata starog grada » u Osijeku, imao samostalne i skupne fotografske izložbe u Danskoj, Italiji, Hrvatskoj, Srbiji, Austriji, Sloveniji, Tajlandu, Njemačkoj Rumunjskoj, Bugarskoj, Turskoj, Grčkoj, Njemačkoj i BiH. Živi i stvara u Puli.