Preskočite na glavni sadržaj

Radionica pokreta i glasa umjetnice Ang Gey Pin u Teatru &TD

Radionica pokreta i glasa pod nazivom 'Sourcing Within' održat će se od 23. do 28. lipnja (10-17 sati) u Teatru &TD. Voditeljica radionice singapurska je kazališna umjetnica Ang Gey Pin. Radionica je namijenjena glumcima, pjevačima, plesačima, izvođačima, ali i redateljima, dramaturzima, pedagozima. Prijave se primaju se do 20. lipnja 2016., u ponoć.
vrijeme: 23.06.2016.
prijava: 20.06.2016
mjesto: Zagreb; Teatar &TD, Savska 25
url: http://www.sczg.unizg.hr/

Ang Gey Pin je svoju kazališnu praksu razvijala gotovo cijelo desetljeće kao članica Workcentre-a Jerzya Grotowskog i Thomasa Richardsa u paraleli sa Tai Chiem te kao pedagog na brojnim renomiranim institucijama. (Grotowski Institutu, Sveučilištima Kent, Yale, Weslayn, Irvine..). Radionica je namijenjena glumcima, pjevačima, plesačima, izvođačima, ali i redateljima,
 
Prijave s kratkim životopisom i kontaktom (mobitel i e-mail) primaju se na edukultura.sc@gmail.com do 20. lipnja u ponoć. Kotizacija za radionicu je 500 kn, a  maksimalan broj polaznika je 15.
 
Ang Gey Pin vodit će sudionike prema razvijanju pristupa kreativnim procesima koji ujedinjuju izvođačeve fizičke i vokalne sposobnosti. Sudionici će se voditi prema otkrivanju načina djelovanja – skladom, namjerom, živošću, bez napora, kontaktom s  partnerima, detaljno i jasno. Elementi su mahom preuzeti iz kineskih borilačkih vještina. Vokalne vježbe fokusiraju se na konstantno izoštravanje našeg sluha u skladu s našim srcem te uključuju rad na pjesmama, pjevanju i tekstu. Svaki sudionik predložit će i stvoriti individualni kreativni rad u odnosu prema svom učenju i izvedbenoj umjetnosti kojom se bavi. Zajedno s umjetnicima, Ang će istražiti kako kreativni rad uključuje, živi i teče s našim životom, na oslobađajući način, vodeći nas bliže kreativnosti, u njenom originalnom smislu riječi.
 
Radionica se realizira u sklopu projekta Edukultura SC Kulture promjene Studentskog centra, uz potporu Ministarstva kulture RH i Ureda za kulturu, obrazovanje i sport Grada Zagreba.