Preskočite na glavni sadržaj

'Leteći cirkus' u Kulturnom centru Kalvarija

U subotu, 4. lipnja, u 20 sati, te u nedjelju, 5. lipnja, u 20 sati, u Kulturnom centru Kalvarija bit će izvedena diplomska predstava 29. generacije škole glume Ri Teatra naziva 'Leteći cirkus', rađeno prema skečevima iz legendarnog Letećeg cirkusa Monty Pythona.
vrijeme: 04.06.2016. 20 h
mjesto: Rijeka, Kulturni centar Kalvarija, Kalvarija 8
url: http://www.ri-teatar.hr/

U predstavu "Leteći cirkus" polaznici 29. generacije odabrali su po vlastitom izboru 15 skečeva kojih će, sigurni smo, publika svakako prepoznati. Svaki od polaznika igra više različitih uloga, te su se te iste uloge pokazale sjajne za dobru glumačku vježbu. Nije bio cilj kopirati legende poput Johna Cleesa, Grahama Chapmana, Terry Gilliama i ostalih.....nego stvoriti vlastiti komični lik na već postojeću shemu igranih skečeva. I sami skečevi su dobili aktualne preinake, ali njihova autohtonost je u potpunosti ostala.
 
U početku je bilo više polaznika 29. generacije, no nisu svi izdržali prilično česte i zahtjevne probe. Stoga je entuzijazam i hrabrost (ovih osam polaznika koji završavaju) da se upuste u ovako nešto, tim veća.
 
Redatelj predstave je Bojan Lakoš uz asistenciju mladih glumaca Katje Sablić i Marina Lencovića.
 
U diplomskoj predstavi igraju: Tajana Doko, Bojana Guberac, Matea Mijatović, Petra Starčević, Andrea Rubeša, Antonio Larma, Ino Matković i Robert Pešić
 
Ovom predstavom ujedno završava 29. generacija škole glume Ri Teatra, koja je tijekom protekla 4 mjeseca u vikend radionicama uvježbavala razne glumačke tehnike, pripremala se za upis na Akademiju Dramskih Umjetnosti, te za praktični rad u Ri Teatru. Detaljnije informacije o radu škole glume Ri Teatra možete dobiti na tel. 051/375-866 ili ri.teatar@ri.t-com.hr.