Preskočite na glavni sadržaj

Poziv za sufinanciranje umjetničkih i dokumentarističkih djela o Domovinskom ratu

Na službenim stranicama Ministarstva branitelja u srijedu, 1. lipnja 2016. godine, objavljen je Javni poziv za sufinanciranje umjetničkih i dokumentarističkih djela o Domovinskom ratu sredstvima Državnog proračuna u 2016. godini. Prijave na ovaj Javni poziv podnose se u roku od 30 dana od dana objave, zaključno s 1. srpnjem o.g.
prijava: 01.07.2016
url: https://branitelji.gov.hr/

Podnositelji zahtjeva moraju biti: pravne osobe koje su registrirane za proizvodnju audiovizualnih djela, nezavisni producenti/ice i redatelji/ice, neovisno o njihovom prethodnom filmskom radu i iskustvu te obrti registrirani za proizvodnju audiovizualnih djela.


U Državnom proračunu za 2016. godinu planirana su sredstva u ukupnom iznosu od 400.000,00 kn. Jednom projektu je po ovom Javnom pozivu moguće odobriti najviše do 100.000,00 kn za jednu fazu predprodukcije, produkcije ili postprodukcije audiovizualnog djela o Domovinskom ratu. Osim toga, podnositelj zahtjeva može prijaviti projekt koji je sufinanciran iz drugog izvora u određenom postotku ukupnog iznosa projekta. 


Prijave na ovaj Javni poziv podnose se u roku od 30 dana od dana objave. Smatrat će se da je prijava zaprimljena u roku, ako je na poštanskom žigu na prijavi naznačen najkasnije 1. srpanj 2016. godine ili ako je prijava dostavljena dostavom ili osobno Ministarstvu najkasnije do kraja radnog vremena 1. srpnja 2016. godine. 


Sve dodatne informacije, kao i obrazac zahtjeva za sufinanciranje projektnih prijedloga mogu se dobiti u Ministarstvu branitelja (e-mail: ministarstvo@branitelji.hr, tel: 01/2308-916, 01/2308-990) i na internetskoj stranici Ministarstva https://branitelji.gov.hr/Ministarstvo branitelja nije obvezno davati daljnje informacije o Javnom pozivu nakon 28. lipnja 2016. godine.


Tekst Javnog poziva s pripadajućim obrascima i uputama za prijavitelje možete preuzeti ovdje.

Izvor: HAVC