Preskočite na glavni sadržaj

Ansambl Cadenza otvara Sisačko kulturno ljeto

Koncertom Ansambla Cadenza Zagreb u Sisku u srijedu, 1. lipnja, s početkom u 21 sat, u Starom Gradu bit će otvoreno Sisačko kulturno ljeto. Ulaz je besplatan!
vrijeme: 01.06.2016. 21 h
mjesto: Sisak
url: https://www.facebook.com/cadenzazagreb/

Ansambl »Cadenza Zagreb»
 
Krešimir Marmilić – violina
Gorjana Jurilj – violina
Petar Haluza – viola
Vinko Grubešić – violončelo
Saša Špoljar – kontrabas
Mario Čopor - klavir
 
Gudački kvartet i ansambl «Cadenza Zagreb» osnovao je Krešimir Marmilić 1995. Nastupajući na mnogobrojnim koncertnim pozornicama i ljetnim festivalima, «Cadenza» se neprestano potvrđuje kao kvalitetan komorni ansambl s interesantnim i kvalitetnim programima, koji rado surađuje s mnogim istaknutim glazbenicima i ansamblima,  mladim glazbenicima te pjevačkim zborovima. Svojom sposobnošću i univerzalnošću prilagodbe proširenja sastava, ansambl, koji je u svojoj osnovi gudački kvartet,  njeguje programe i za druge komorne sastave - trio, kvintet ili sekstet. Nakon godina nastupanja na najcjenjenijim pozornicama u zemlji, kvartet je zabilježio veliki inozemni uspjeh, na gostovanju u Belgiji, u Briselu 2012, te na gostovanju u Bergamu, u Italiji,  2013, u čuvenoj dvorani „Alfredo Piatti“. Ovim koncertima kvartet nastavlja niz koncerata pod naslovom «Glazbene iskrice», na kojima predstavlja djela hrvatskih i svjetskih skladatelja.  U stalnoj težnji istraživanja zvuka i novih programa, kvartet često poziva u sastav i kontrabasistu Sašu Špoljara s kojim nastupa kao gudački kvintet.

Kao kvintet, Cadenza Zagreb je pokazao veliki potencijal u izvođenju komorne glazbe na nizu pozornica u Zagrebu i na ljetnim festivalima. Zahvaljujući višegodišnjoj suradnji glazbenika, komorni sastav kvarteta iznimno se uspješno modelirao u kvintetski ansambl bogatog i toplog zvuka koji koncertna publika s naklonošću prepoznaje, cijeni i hvali. Programski, kvintet izvodi najatraktivnija djela svih vremenskih razdoblja.
 
Izvor: MIC

Bogat program Sisačkog kulturnog ljeta 2016...