Preskočite na glavni sadržaj

'Keramički laboratorij' u Rijeci

U srijedu, 1. lipnja, s početkom u 20 sati, u Galeriji Juraj Klović u Rijeci, otvara se skupna izložba pod nazivom 'Keramički laboratorij'. Izložba se može pogledati do 14. lipnja.
vrijeme: 01.06.2016.
mjesto: Rijeka; Galerija Juraj Klović, Verdijeva 19 b
url: http://www.ulupuh.hr
'Keramički laboratorij predstavlja istraživačko – edukativni projekt koji je kao project in progress zamišljen postati platformom za nova kreativna istraživanja, nova iskustva, nove strategije, ali i nove edukacijske i komunikacijske forme u području suvremene keramike. Projekt progovara o mediju keramike, naglašavajući izazove eksperimentalnih iskustava, oslanjajući se pritom na one umjetnike/keramičare koji su otvoreni prema suvremenim idejama i novim paradigmama te koji razmišljaju transdisciplinarno i intermedijski.


Keramički laboratorij elaborira tu odnos keramike i suvremene umjetnosti, sagledavajući ovaj medij kao segment ne primijenjene, već vizualne umjetnosti, u sklopu današnje suvremene umjetničke prakse. A apostrofira rad onih autora koji u keramici – keramičkim objektima, skulpturama, asamblažima, ambijentima, odnosno u sinergijama ovoga medija s drugim medijima i materijalima, slijede aktualne suvremene umjetničke trendove. U ovom svom izdanju fokusira se na grupu vrhunskih hrvatskih umjetnika - keramičara suvremene orijentacije, koji su članovi Sekcije za keramiku, staklo i porculan ULUPUH-a, ali i na nekoliko značajnih keramičara koji djeluju i u Sloveniji. Njihov je pristup keramici inovativan i eksperimentalan, a diskurs je u suglasju sa suvremenom interpretacijom zbilje i suvremenim vizualnim vokabularom.' Višnja Slavica Gabout, kustosica izložbe, iz predgovora
 
Izlažu: Lidia Boševski, Željka Bračko, Smiljana Brezovec Meštrić, Nadica Eichhorn, Lucija Gudlin, Mladen Ivančić, Pamela Ivanković, Željka Korbar, Karel Pavlinc, Marta Pavlinc, Danijela Pičuljan, Zdenka Pozaić, Karmen Ptičar, Boris Roce, Liljana Smodlaka, Sanja Stani, Bojana Švertasek, Marina Tudjina Badurina, Ivančica Vončina, Dani Žbontar te učenici Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Zagreb, mentorica Lucija Gudlin.