Preskočite na glavni sadržaj

Grand Prix festivala jednominutnih filmova osvojio poljski 'Wojtek'

Dodjelom nagrada završeno je 24. izdanje Hrvatskog festivala jednominutnih filmova koje se u Požegi održavalo od 26. do 28. svibnja 2016.
vrijeme: 28.05.2016.
mjesto: Požega
url: http://www.crominute.hr/

Grand Prix u vrijednosti od 1.000 eura odnio je film Wojtek u režiji Barteka Tryznae i Monike Stpiczyńske (Poljska), zlatna plaketa pripala je filmu Breathe u režiji Erlendura Sveinssona (Island), srebrnu je odnio naslov Forrest u režiji Laure Archer, Joa Burgessa, Rocca Sulkina i Willa Tribblea (Velika Britanija), a brončanu Star Wars redatelja Vasilija Chagina (Rusija). Nagradu UNICA-e odnio je film Colors redatelja Harikrishnana G-a (Indija), a nagradu publike osvojio je Wojtek.
 
Ove se godine u međunarodnom natjecateljskom programu filmova svih rodova koji traju do jedne minute prikazalo 60 naslova imeđu kojima i deset iz Hrvatske.
 
Organizator festivala je GFR FILM-VIDEO iz Požege, a festival se odvija uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra, Požeško-slavonske županije i Grada Požege, te podršku Hrvatskog filmskog saveza, TZ grada Požege, TZ Velika, Općina Brestovac, Jakšić i Čaglin.

Izvor: HAVC