Preskočite na glavni sadržaj

Projekt 'U snu san' na marketima u Barceloni i Annecyju

Prva hrvatsko-srpska dugometražna animirana koprodukcija, animirani film i video igra 'U snu san' / 'Before You Wake_Discover Tesla’s Secret Invention', redatelja i scenarista Branislava Brkića te producentice Helene Bulaja Madunić, predstavit će se na CARTOON360 marketu u Barceloni i na MIFA marketu festivala u Annecyju.
vrijeme: 30.05.2016.
mjesto: Barcelona / Annecy
url: http://www.mymagicalthoughts.net/

'U snu san' je jedan od 23 projekta koji će se predstaviti na marketu CARTOON360 koji se održava u Barceloni od 30. svibnja do 2. lipnja. Tjedan dana kasnije, projekt će biti predstavljen na MIFA marketu u sklopu festivala u Annecyju, najvažnijeg festivala i marketa animiranog filma u Europi, koji se održava od 13. do 18. lipnja. U snu san predstavlja se kao jedan od šest projekata selektiranih u kategoriji Transmedije.
 
Film i video igra na posebno zanimljiv način prate dvanaestogodišnju djevojčicu Adu, koja slučajno otkriva da je cijeli njen svijet zapravo Teslin san koji polako počinje gubiti snagu. U želji da pomogne Tesli da povrati svoju energiju kako bi mogao završiti svoj zadnji izum, koji bi u potpunosti omogućio sretan i miran život ljudima na zemlji, Ada prolazi kroz niz avantura susrećući se sa stvarnim likovima iz Teslinog života putujući kroz njegove stvarne prostore rada i dostignuća, skupljajući njegove patente, sjećanja te zaboravljene i pokradene izume.
 
Nakon uspješnog predstavljanja na Cartoon Movie u Lyonu u ožujku 2015. godine, film je krenuo u razvoj uz potporu Potprograma MEDIA, Hrvatskog audiovizualnog centra i Filmskog centra Srbije. Do sada su u konceptnoj fazi poseban interes za distribuciju filma i video igre pokazali neki od vodećih komercijalnih europskih distributera, od čega se ističu francuski UBISOFT, jedan od top tri svjetska izdavača i distributera video igara u svijetu, te engleski SCFilms International, tvrtka posvećena distribuciji europskih animiranih hitova.

Film nastaje u produkciji hrvatske tvrtke Moje Čarobne Misli d.o.o. i beogradskog studija Ringišpil, a više detalja možete saznati na ovoj poveznici.

Izvor: HAVC