Preskočite na glavni sadržaj

Razonoda za kraj sezone Kratkih slika

Kratke slike, filmski program MM centra, sezonu 2015./2016. završavaju u četvrtak, 2. lipnja impresionističkom, epizodno strukturiranom komedijom o lijenosti, lutanju i trošenju vremena 'R za Razonodu' (L for Leisure) u režiji Leva Kalman i Whitney Horn. Program počinje u 19,30 sati, a ulaz je besplatan!
vrijeme: 02.06.2016.
mjesto: Zagreb; MM centar SC-a, Savska 25
url: https://www.facebook.com/kratkeslike

Kroz ritam kalendara akademske godine, film prati promjene kolektivnog duha grupe studenata između 1992. i 1993. godine, koji vrijeme provode na različitim odmorima. Muško-žensko hrvanje, flertanje s tinejdžerima i drijemanje samo su neke od aktivnosti koje zaokupljaju ove izrazito misaone, ali izgubljene likove. U odsustvu radnje, film se temelji na apsurdnim dijalozima neprofesionalnih glumaca, a preispitivanjem ideja odrastanja, različitih načina života i alternativnih svemira, L for Leisure svojevrstan je hommage filmovima i režiserima 90-ih, kao što su Hal Hartley, Whit Stillman i Eric Rohmer. Snimljen na 16mm vrpci, film je popraćen originalnim soundtrackom Johna Atkinsona, koji njihove priče zadržava u dugotrajnim, maglovitim stanjima sanjarenja. Iako individualizirani, likovi se međusobno reflektiraju, ponavljaju i stapaju jedno u drugo, kao različiti aspekti jednog duha kojeg je L for Leisure portret.
 
Projekt Kulture promjene Studentskog centra, Kratke slike, pokrenut je u ožujku 2015. godine s idejom revitalizacije filmskog programa MM centra, a orijentiran je na hrvatski i inozemni kratki film, umjetnički i eksperimentalni film te inovativni pristup filmskom stvaralaštvu u svim rodovima i vrstama. Od rujna 2015. do lipnja 2016., kroz 4 različite programske cjeline, u sklopu Kratkih slika prikazano je 95 filmova, od čega je 20 naslova premijerno prikazano u Hrvatskoj.

Ostale detalje potražite ovdje.

Izvor: HAVC