Preskočite na glavni sadržaj

Duart European Actors Platform - platforma za promociju hrvatskih glumaca na svjetskom tržištu

U utorak, 31. svibnja, u 11 sati, u Kinu 'Europa' (dvorana Muller), premijerno će biti predstavljen cijeli projekt 'Duart European Actors Platform' koji čini most između kulturno kreativne industrije i poslovnog sektora.
vrijeme: 31.05.2016. 11 h
mjesto: Zagreb; Kino Europa, Varšavska 3
url: http://www.castingduart.com/

Duart European Actors Platform, jedinstveni je projekt koji po prvi puta okuplja sve glumce na jednom mjestu. Riječ je o online web platformi za pretragu, pronalazak i promociju glumaca na svjetskom tržištu. Prvoj takvoj platformi pokrenutoj i realiziranoj u Hrvatskoj, a iza kojeg stoji poduzetnica i glumica Sanja Drakulić i njezin tim. Izradom materijala, unosom podataka u sustav, obradom podataka prema pravilima Duarta, Duart EAP pruža digitalizaciju svih podataka o glumcu na jednom mjestu. Vodeći brigu o ugledu svojih korisnika, strateškim pristupom na inovativan način, Duart EAP čini korelaciju korisnik-partner. Time svakom glumcu (korisniku) omogućuje svojevrsnu web stranicu na kojoj mu je omogućeno svoje podatke ažurirati, a klijentima brz, jednostavan i učinkovit način pretrage glumaca. Ova platforma donijet će sigurno pozitivne pomake u Hrvatskoj filmskoj industriji te omogućiti ravnopravni prostor, materijale i plasman na tržištu svakom glumcu, vodeći brigu o kvaliteti, iskustvu i dosadašnjem njegovom radu. Duart EAP doprinosi kulturnom sektoru novom infrastrukturom, zahvaljujući kojoj će se ostvariti veće zapošljavanje, dodana vrijednost hrvatskom kulturnom sektoru, te povećati izvoz kulturne (filmske) industrije. Poznato je da su glumci ambasadori svoje zemlje, svakom ulogom, svakim stranim festivalom promicatelji su zemlje iz koje dolaze, a upravo bi Duart EAP trebao pomoći u promociji te prepoznatljivosti i brendinga Hrvatske kao zemlje koja je izradila jedinstveni sustav pretrage, pronalaska i promocije glumaca.

Osim brojnih hrvatskih glumaca koji su već dio Duart European Actors Platform, na promociji će sudjelovati i strani govornici iz svijeta (Francuska, BIH) koji su stručnjaci u svom dijelu posla i koji iza sebe imaju pregršt inozemnih projekata.

Neki od njih su:

Timka Grahić, casting direktorica rodom iz Sarajeva koja je zaslužna za brojne uspjehe bosansko-hercegovačkih glumaca u inozemstvu. Radi većinom na stranim filmovima poput velikih Skyfall (James Bond), U zemlji krvi i meda (Angelina Jolie), A perfet day (Benicio del Toro, Tim Robbins), Twice born (Penelope Cruz), ali ne zaboravlja ni svoja domaća imena poput oskarovca Danisa Tanovića (Smrt u Sarajevu) i Jasmile Žbanić (Otok ljubavi, Grbavica).

Lee Delong francusko-američka glumica sa stalnom adresom u Parizu i brojnim inozemnim projektima. Također casting direktorica, acting coach, pedagog, koreograf, koja je zahvaljujući svojim brojnim talentima ostvarila fenomenalnu glavnu ulogu u francuskom filmu Kickback (Cannes Film Festival 2015), te manju ulogu u najgledanijoj francuskoj seriji Dix pour cent. U bogatoj biografiji mnogo je toga što bi se još moglo istaknuti.

Ivana Nikolić Popović, predsjednica Hrvatskog klastera konkurentnosti kreativnih i kulturnih industrija.

Dean Sinovčić (moderator konferencije), novinar, urednik i filmski kritičar.