Preskočite na glavni sadržaj

Francuski orguljaš Thomas Ospital u Zagrebu

Treći međunarodni ciklus orguljskih koncerata Orgulje sv. Marka nastavlja se koncertom istaknutog i višestruko nagrađivanog francuskog orguljaša Thomasa Ospitala koji će u povijesnoj crkvi sv. Marka na zagrebačkom Gornjem gradu nastupiti na blagdan Tijelova, 26. svibnja 2016. s početkom u 19.30 sati.
vrijeme: 26.05.2016.
mjesto: London, UK
url: http://www.olivierawards.com/

O uspjehu ovog mladog umjetnika svjedoči i najnovija vijest koja dolazi iz Pariza, gdje je početkom svibnja ove godine svečano inaugurirao nove orgulje Auditorija Pariškog Radija France Musique, kao njihov novoizabrani prvi rezidencijalni orguljaš. Nakon prošlogodišnjeg sjajnog nastupa u okviru ciklusa Orgulje sv. Marka, ove godine Ospital se vraća s još atraktivnijim programom skladbi Bacha, Francka i Liszta, te vlastitim orguljskim improvizacijama, potvrđujući zašto je sve traženiji umjetnik na orguljama koji svojim recitalima oduševljava publiku diljem svijeta.

U novoj sezoni održat će se sedam koncerata na kojima će u Zagrebu gostovati inozemni i domaći umjetnici najvišega ranga: Thomas Ospital, Christoph Bossert, Martin Sturm, Željko Marasović, Edmund Borić-Andler i Yoann Tardivel.

Svi koncerti u ciklusu Orgulje sv. Marka održavaju se u organizaciji Oratorijskog društva crkve sv. Marka, a uz podršku Grada Zagreba, Turističke zajednice grada Zagreba, HUZIP-a i Župnog ureda crkve sv. Marka.

Svi koncerti počinju u 19.30 sati, a ulaz je slobodan.