Preskočite na glavni sadržaj

Premijera putopisa 'Azijska suita' Dinka Telećana

Premijera  putopisa 'Azijska suita' Dinka Telećana održat će se u Knjižnici i književnom svratištu 'Zvona i nari' u Ližnjanu, u srijedu, 25. svibnja 2016. s početkom u 18 sati.
vrijeme: 25.05.2016. 18:00 sati
mjesto: Knjižnica Zvona i nari, Ližnjan 840 B, Ližnjan
Uz autora, na predstavljanju će govoriti i Ivan Sršen, urednik ovih putnih dnevnika nastalih u razdoblju između 2009. i 2014.

Riječ je o zapisima s putovanja po Kini, Nepalu, Indiji i Šri Lanki u kojima Dinko Telećan svojim prepoznatljivim, raskošnim rukopisom ispreda priču duhovnog traganja pri čemu je mijenjanje geografskih širina i dužina izgovor za testiranje i proučavanje onoga što jest i može biti stvarnost „jedne lutajuće svijesti koja sebe zapisuje u noć“. Otkrivajući nepoznate krajeve, pronalazeći u njima poznatost, Telećan otkriva nepoznatost u sebi i prenapisuje vlastite emotivno-intelektualne svjetove te ih stavlja u interakciju s onim oko sebe.
 
Dinko Telećan rođen je 1974. u Zagrebu, gdje i danas živi. Do sada je objavio četiri zbirke pjesama ('Kreševa', 'Vrtovi & Crvena mijena', 'Iza', 'Plast igala'), roman 'Dezerter', filozofski dnevnik 'Sloboda i vrijeme', dok je 'Azijskoj suiti' prethodio putopis 'Lotos, prah i mrak', kao i zbirka eseja pod nazivom 'Pustinja i drugi ne-vremeni ogledi'. Nagrađivani je prevoditelj s engleskog i španjolskog jezika, dok mu je izbor iz opusa prevođen na engleski, njemački, mađarski, španjolski i katalonski. Honorarni je radijski urednik, a u biografiji s ponosom ističe kako se „rado sjeća i kraće karijere uličnog svirača.“
 
Na predstavljanju će biti prikazane fotografije s putovanja kao i glazba koja Dinka Telećana nadahnjuje i koju susreće na svojim istraživalačkim životnim stazama.