Preskočite na glavni sadržaj

HULU Split- natječaji za izlaganje u 2017. godini

HULU Split raspisuje natječaje za izlaganje u 2017. godini. Natječaji su otvoreni do 20. lipnja 2016. godine.
prijava: 20.06.2016
mjesto: Oberhausen, Germany
url: http://www.havc.hr/
Natječaj je otvoren za samostalne izložbe, skupne izložbe, edukativne programe (radionice), diskurzivne programe (tribine, okrugli stolovi, diskusije), kustoske koncepcije i međuinstitucionalne suradnje.

Pravo sudjelovanja na natječaju imaju:
- redovni članovi HULU Split 
- svi likovni umjetnici
- svi povjesničari umjetnosti, kustosi i ostali stručnjaci s područja likovnih umjetnosti
 
Natječaj za izlaganje je raspisan za sljedeće prostore:
Salon Galić
Salon Galić je započeo s izlagačkom djelatnošću  1924 i danas predstavlja kultno mjesto umjetničkog života u Splitu. Godine  2014. rješenjem Ministarstva kulture RH proglašen je i kulturnim dobrom. Više o Salonu Galić.
 
Dioklecijanovi podrumi
Dioklecijanovi podrumi se nalaze na UNESCO-ovom popisu svjetske baštine i nisu klasičan galerijski prostor te prije prijave za ovaj prostor potrebno je imati na umu specifičnosti tog prostora. Više o Dioklecijanovim podrumima.
 
Javni prostor
Predlagatelj sam predlaže lokaciju izvedbe projekta i ukoliko komisija odobri projekt  predlagatelj se obvezuje od Grada Splita pribaviti dozvolu za privremeno korištenje javne gradske površine i dodijeljenu površinu koristiti u skladu s posebnim propisima o komunalnom redu.
 
HULU Split će program aplicirati Gradu Splitu, Splitsko-dalmatinskoj županiji, Ministarstvu kulture RH i Zakladi Kultura Nova tražeći financijsku potporu.

Po objavi rezultata o financiranju izložbe/projekta HULU Split će razmotriti jesu li dobivena sredstva dostatna za realizaciju izložbe/projekta.
Ukoliko je odobren maksimalan iznos po izložbi/projektu HULU Split će pokriti sljedeće troškove: trošak pozivnica, kataloga i plakata, galerijske troškove (najam, dežurstvo, komunalije), autorski honorar umjetnika, kustosa, fotografa, prevoditelja, trošak transporta radova, trošak smještaja (dva noćenja), putne troškove za umjetnika i kustosa koji će biti nadoknađeni u punom iznosu za javni prijevoz najnižih tarifa (autobus, brod, vlak), ukoliko je potrebno.

Ukoliko nije odobren maksimalan iznos po izložbi/projektu HULU Split će gore navedene troškove preraspodjeliti sukladno odobrenim sredstvima i o tome obavijestiti predlagatelja izložbe/projekta. Bez adekvatne financijske potpore HULU Split se ne obvezuje realizirati izložbu/projekt.
 
Hulu Split neće (su)financirati produkciju i opremu umjetničkih radova/projekata niti prijavljivati na natječaje troškove produkcije. Ukoliko umjetnik/predlagatelj želi pokriti troškove produkcije mora sam aplicirati na natječaje za pokrivanje tih troškova.

Prijave se podnose ispunjavanjem Prijavnice isključivo u elektronskom obliku na email hulu@hulu-split.hr Rok prijave je 20. lipnja, u ponoć.

Prijavnica koja nije u cijelosti ispunjena  i pristigla nakon roka neće se razmatrati

Napomena: redovni članovi HULU Splita moraju imati podmirenu članarinu, a ostali predlagatelji ukoliko budu izabrani od strane Komisije prije izlaganja dužni su platiti kotizaciju u iznosu godišnje članarine od 100,00 kuna.
Ukoliko

Sve pristigle potpune prijavnice će razmatrati Umjetnički savjet HULU- Split te ih predložiti Upravnom odboru za programsku djelatnost HULU-a za 2017. godinu. Rezultati Natječaja će se objaviti na web stranici http://hulu-split.hr/ , a predlagatelji koji budu uvršteni u program će biti osobno obaviješteni.

Za sve dodatne informacije obratite se telefonom na 021/ 348- 177 ili e-mailom na adresu: hulu@hulu-split.hr
Više