Preskočite na glavni sadržaj

Predstavljanje fotografske monografije 'Hommage vuni'

Povodom Europske noći muzeja, Centar za održivi razvoj Gerbin, u subotu, 21. svibnja, u 11 sati, u palači Arsan Creskog muzeja, predstavlja fotomonografiju 'Hommage vuni'.
vrijeme: 21.05.2016. 11,00
mjesto: Cres; Palača Arsan
url: http://www.centargerbin.org
Fotomonografija pod nazivom Hommage vuni rezultat je višegodišnje suradnje Centra za održivi razvoj 'Gerbin' i Rute – grupe za kvalitetniji život na otoku Cresu koji su u kulturno-edukativnom prostoru „Škola“ u Lubenicama pokrenuli manifestaciju pod nazivom Festival vune.

Navedena manifestacija će se ove godine u ljetnim mjesecima održati po treći put. Projekt je pokrenut s ciljem poticanja ekološkog, edukativnog i umjetničkog promišljanja vune, koja se više ne promatra kao otpad ili nužnost nego kao životni izbor.

Na festivalu su sudjelovali pojedinci, udruge i obrti iz raznih krajeva Hrvatske koji inspiraciju pronalaze u vuni, a kreativnost postižu raznovrsnim tehnikama oblikovanja i izradom široke palete proizvoda.

Fotomonografija je umjetnički koncipirana te će se na vizualno privlačan način s obiljem fotografija predstaviti svi dosadašnji sudionici: Centar za održivi razvoj Gerbin, Lubenice; Doris Janković Rijeka; H-Art Helena Čalić, Severin; Grupa Ruta, Cres; Shkembitza vuna Ivna Hraste, Zagreb; T Head Felt Tea de Both, Zagreb; Tatjana Grgurina Vučetić, Zagreb; Udruga Gačanka, Otočac; Udruga Goranske Vunarice, Ravna gora; Udruga Ozana, Zagreb; Udruga Prospero,Gračac; Udruga Svijet kao Cvijet, Sutivan; Udruga Tara, Ličko Petrovo Selo; Udruga Zona Kreative, Bjelovar; Vedrana Gašpić Zidar, Zagreb; Vesna Jakić, Cres.

Tijekom predstavljanja prikazivat će se dokumentarni filmovi na temu tradicijskog ovčarstva. Predstavljanje će moderirati Marijana Dlačić, predsjednica Centra, a uvodničarke će biti Milvana Arko-Pijevac, predsjednica Hrvatskog muzejskog društva, Maja Pasarić iz Instituta za etnologiju i folkloristiku te Tanja Kocković Zaborski iz Etnografskog muzeja Istre.