Preskočite na glavni sadržaj

Multimedijska akademija u Centru za kulturu Trešnjevka

Od 23. do 27. svibnja na besplatnim radionicama Media Hackathona Generation 0101 predstavit će se Multimedijska akademija u CeKaTe-u.
vrijeme: 23.05.2016.
mjesto: Zagreb; Centar za kulturu Trešnjevka, Park stara Trešnjevka 1
url: http://www.cekate.hr/

Mjesec kulturnih i kreativnih industrija u Centru za kulturu Trešnjevka rezerviran je za Media Hackathon Generation 0101, prvi u nizu programa Multimedijske akademije nastale u partnerstvu s udrugom Telecentar, te drugi od 35 besplatnih događanja povodom 35. CeKaTe-ovog rođendana.
 
U ponedjeljak 23.5. u srijedu 25.5. i u petak 27.5. od 10 do 16 sati predstaviti će se tri praktikuma Multimedijske akademije. Za osnovnoškolce je organiziran Game Lab - radionice izrade računalnih igara. Mladi od 16 do 30 godina sudjelovat će u programu Media Laba, na radionicama e-novinarstva, videa i web dizajna. U Project Labu će predstavnici partnerskih organizacija sukreirati projektne prijedloge za prijavu na natječaje Europskog socijalnog fonda. U utorak 24.5. od 11 sati biti će dan otvorenih vrata, kada će građani i mediji moći dobiti sve informacije o planovima razvoja Multimedijske akademije.
 
Edukacija kao borba protiv nezaposlenosti mladih
 
Multimedijska Akademija rezultat je partnerstva CeKaTe-a i Telecentra, a pokrenuta je s ciljem edukacija mladih i povećanja mogućnosti zapošljavanja kroz razvijanje medijske i informacijske pismenosti, digitalnih kompetencija i kulturnog poduzetništva. Prve radionice će se organizirati tijekom svibnja i lipnja u sklopu Erasmus+ projekta Generation 0101, u kojem sudjeluje sedam partnera iz Hrvatske, Litve, Latvije, Italije, Turske i Cipra.
 
Prijave za sudjelovanje primaju se na e-mail: info@telecentar.com.

Više informacija o programu Hackathona pronađite na službenim stranicama CeKaTe-a, udruge Telecentar te na Facebooku.