Preskočite na glavni sadržaj

6. Cirkuski ulični festival u Samoboru (CU’FUS)

Šesto izdanje Cirkuskog uličnog festivala u Samoboru, posvećenog cirkuskoj/izvedbenoj uličnoj umjetnosti, održat će se od 20. do 22. svibnja. Kroz žongliranje, vožnju monocikla, hodanje po žici, komediju, klaunove, equilibriste, fizičko kazalište, performere, ulično kazalište, glazbu, igru s posjetiteljima, smijeh i veselje zbližit će različite kulturne afinitete i različite generacije građana.
vrijeme: 20.05.2016.
mjesto: Samobor
url: https://www.facebook.com/cufus.fest

Godine 2011. godine ovaj festival je postavio Samobor na cirkusku kartu Europe i potvrdio je svoju težnju da nastavi s radom, a slijedećih godina se proširuje i postaje prepoznatljiv Samoborski festival.
 
Festival će se održati na lokacijama: trg kralja Tomislava i parku oko Samoborskog muzeja.
 
Artiste koji će nastupiti ove godine istražuju sve sfere cirkusa što uključuje  eksperimentiranje s različitim novim medijima (glazba, suvremeni ples, mima, fizički teatar, digitalna umjetnost…). Na taj način se posjetiteljima festivala pruža novo iskustvo i najnovija cirkuska dostignuća.
 
Ove godine na CU'FUS-u predstavlja se mnoštvo domaćih i međunarodnih uličnih predstava s područja cirkuske umjetnosti, a neki od artista su: Squadrasua (Češka), Dario Zisa (Italija), Spinus (Makedonija), Cirusfera (Srbija), Vladimir Ježić (Hrvatska) i mnogi drugi.
 
Festivalski program uključuje redovit cirkuski ulični program, CU'FUSEK (dječji program), cirkusku gala večer, Chillibar na CU'FUS-u, CU'FUZIK -muzika na Cu'fus-u, CU'FUSARIJE (cirkuske radionice), prezentacije na cu'fusu,, gastro ponudu, natječaje, nagradne igre i još puno, puno cirkusarija...
 
CU’FUS je projekt udruga cirkusko-izvedbene provenijencije koje se nalaze u Samoboru. To su „Cirkuska udruga Razbibriga” i ''Antuntun'' - Udruga Za Rastjerivanje Dosade.

Više informacija i detaljni program festivala možete pronaći na: www.cufus.net i Facebook event