Preskočite na glavni sadržaj

Otvorene prijave na radionicu 'City Soundscapes'

Balkanski Kulturni Krug poziva zainteresirane da se prijave na radionicu 'City Soundscapes' Elektre Venaki, koja će se održati u Kinoteci Zlatna Vrata u Splitu, 10. lipnja, od 15 do 17 sati, u sklopu međunarodnog projekta '5C Project Cine-Caravan: Culture City Cinema'.
vrijeme: 10.06.2016.
mjesto: Split; Konoteka Zlatna vrata
url: https://balkanskikulturnikrug.wordpress.com
Za sudjelovanje potrebno je ispuniti prijavnicu ovdje.

Sudionici ove radionice će se upoznati sa filmskim zvukom u praksi i teoriji, s posebnim naglaskom na 'zvuk izvan kadra'. Istraživat će se kako "zvukovi izvan kadra" mogu utjecati na kreativne odluke filmaša, kao i oblikovati filmsku radnju. Radi ilustracije teoretskih osnova radionice, bit će prikazani primjeri iz suvremenih igranih filmova Corneliu Porumboiu-a, Nuri Bilge Ceylan-a, Thanos Anastopoulos-a, itd.

Elektra Venaki je direktorica Grčkog Filmskog Centra, osnivačica altcine i altcineAction! Online Short Film Festival-a, s bogatim iskustvom predavača filmskog zvuka i montaže na više akademskih ustanova u Grčkoj.

Ujedno, ima više od 25 godina radnog iskustva na filmskoj i video montaži, za koju je osvojila nekoliko nagrada na Thessaloniki International Film Festival-u i Drama Short Film Festival-u. Njezini članci o novim tehnologijama u proizvodnji filma su objavljivani u Hitech magazinu, te je pisala o filmskom zvuku, tehničkim i estetskim pitanjima kinematografije za druge renomirane filmske časopise i zbornike.