Preskočite na glavni sadržaj

Novi roman Olje Savičević Ivančević 'Pjevač u noći' na Zagreb Book Festivalu

Novi, upravo objavljeni roman Olje Savičević Ivančević 'Pjevač u noći',  uz autoricu će predstaviti spisateljica Ivana Simić Bodrožić, urednik Kruno Lokotar i izdavač Ivan Sršen, 18.5. u 20 sati, u Muzeju za umjetnost i obrt u sklopu ZBF-a.
vrijeme: 18.05.2016. 20:00
mjesto: Muzej za umjetnost i obrt

Naranča Pejović, uspješna scenaristica TV-sapunica, juri u svom zlatnom kabrioletu ne bi li preduhitrila Zaborav i otela mu priču o Ljubavi.
Priča je to o jednoj običnoj ljubavi s jednim neobičnim umjetnikom, Slavujem, priča koja nas vodi od splitske Ulice Dinka Šimunovića, preko ratom poharane Bosne, i dalje.
Pjevač u noći je romansa s elementima sapunice, on the road i epistolarno-detektivskog romana, u kojoj se ljubav u doba kapitalizma i zaborava propituje, dekonstruira, a možda i ponovo izmišlja kroz imaginarni dijalog i citatne naklone slavnim i manje slavnim pretečama (pjesnicima, piscima velikih ljubavnih romana, performerima, uličnim umjetnicima, filozofima).
Ovo je roman koji nosi tako rijetku nepatetičnu sentimentalnost koja bešćutne ostavlja posramljenima, a tankoćutne napada ravno u srce. Jezik Olje Savičević Ivančević spektakl je za sebe, gust i sabijen kao prasvemir, a njezine poetske kondenzirane refleksije zacijelo će se citirati i pisati po zidovima (Ljubav je jedini istinski spektakl koji se nudi, ako ne volite rat).
Riječju, Pjevač u noći je romansa koja odnosi pobjedu nad zaboravom i smrti.
 
Nakon objave romana Adio kauboju u Velikoj Britaniji, Guardian je Olju Savičević Ivančević proglasio novim, veličanstvenim europskim spisateljskim glasom.
 
Za rukopis Nasmijati psa Olja Savičević Ivančević nagrađena je Prozakom, dobitnica je prve nagrade Ranko Marinković Večernjeg lista za kratku priču te nagrade Kiklop za zbirku poezije Kućna pravila. Roman Adio kauboju nagrađen je nagradom T-portala za najbolji roman, kao i nagradom Slobodne Dalmacije za umjetnost Jure Kaštelan. Prema romanu je postavljen  istoimeni kazališni komad. Prema nekoliko njezinih priča snimljeni su kratki igrani filmovi, a prema nagrađivanim dramskim tekstovima postavljeno je nekoliko predstava za djecu. Živi i radi u Splitu kao slobodna spisateljica.