Preskočite na glavni sadržaj

Nagrada 'Post scriptum za književnost na društvenim mrežama'

Udruga Kultipraktik pokreće godišnju Književnu nagradu 'Post scriptum za književnost na društvenim mrežama'. Natjecati se za nagradu svojim autorskim Facebook profilima ili stranicama mogu svi državljani Hrvatske prijavljeni na Facebook stranicu Književna nagrada Post scriptum. Rok za prijavu je 1. srpnja.
prijava: 01.07.2016
url: http://kultipraktik.org
Nagrada se sastoji se od nastupa na bestivalu, priznanja i objave knjige kod uglednog izdavača sa svim pripadajućim autorskim pravima, te eventualno od sponzorskih financijskih i robnih donacija. Prijaviti se mogu autori/ce osobno, može ih prijaviti treća osoba ili žiri nagrade koji čine: Kruno Lokotar, Stanislava Nikolić Aras, Želimir Periš i Adrijana Vidić. Svrha nagrade je poticanje i popularizacija književnosti na društvenim mrežama i u društvu.

Prijavljeni ili njegov prijavitelj treba do 1. srpnja prirediti i poslati biografiju autora/ice i dokument formata .doc, .docx ili .rtf s najmanje 40 Facebook postova svih žanrova koje smatra relevantnima, objavljenih u razdoblju 15. 6 2015.-15. 6. 2016., s navedenim datumima objave, na adresu nagradapostscriptum@gmail.com.

U obzir za žiriranje dolaze isključivo i nigdje drugdje osim na Facebooku objavljeni tekstovi.

U svrhu provjere valjanosti prijave (objave postova u natječajem propisanom opsegu i roku) autor/ica treba žiriju omogućiti provjeru na natječaj prijavljenog sadržaja na vlastitom profilu. U slučaju da autore/ice na natječaj prijavljuje žiri ili treća osoba, autori/ce trebaju e-mailom dostaviti pismenu suglasnost za sudjelovanje u natječaju.
 
Žiri će na Facebook stranici Nagrade odabrati i objaviti popis 20 autora/ica koji uđu u širi izbor za nagradu. Nakon toga će žiri objaviti imena pet autora užeg izbora, čijih će i dio postova objaviti. Pobjednik će biti proglašen prije održavanja Kalibar bestivala. Sve relevantne informacije o Nagradi bit će objavljivane na Facebook stranici nagrade.

Dobitnik/ca je dužna izbrisati 60 % nagrađenih postova i omogućiti žiriju odabir postova iz cjelokupnog na Facebooku originalno objavljenog materijala, kao i onoga koji nastane nakon 15. 6. 2016. u svrhu uvrštavanja u knjigu.