Preskočite na glavni sadržaj

Gordana Bakić u dubrovačkoj Galeriji Flora

Izložba pod nazivom 'Pokusni rad' Gordane Bakić otvara se u dubrovačkoj Galeriji Flora, u subotu, 14. svibnja s početkom u 20 sati. Izložba se može razgledati do 25. svibnja.
vrijeme: 14.05.2016. 20,00
mjesto: Dubrovnik; Galerija Flora, Šetalište kralja Zvonimira 32
...motiv kojim je započeta ova priča jest prikaz objekta u presjeku.. .unutrašnjost objekta otkriva složenost strukture a rub zasićenost...dio se u cjelinu unosi u vodoravnim nizovima, prema zacrtanoj i numeriranoj mreži... rad se prezentira kao cjelina, čiji su stariji i noviji dijelovi i njihovi spojevi vidljivi... izloženi crtež samo je prikaz 'u pauzi' između dosadašnjeg rada i budućih postavki... pojavljivanje 'dvostrukog“' ponovljenog crteža, dvojnika koji slobodno rastvara iscrtane plohe, prihvaća i zaokuplja okolni prostor...u početku prikazani prostor sada postaje zbiljski, živući prostor; raspadanje je samo oblik i trenutno stanje daljnje transformacije...

 
Postupci vezani uz ovaj rad i radove koje inače izvodim konstruirajući ih na mjestu prezentiranja za publiku, podrazumijevaju i preslikavaju postupke izvođene u radnim prostorima. U gradu obilazim prostorije u kojima sam prije nekoliko godina ili mjeseci, pa čak i dana započela radove prema idejama i skicama. Svaka skica izvodi se linearno, kao odvojena cjelina sa svojom zasebnom pričom, no svaka prostorija dio je organičke mreže trenutnih, povremenih i stalnih lokacija. Elementi crteža su elementi radnih prostora. Promjene u prostorima promišljanja jednake su promjenama izvedbe izlagačkog konstruiranja. Stoga je ovo pokusni rad, istraživanje na mjestu prezentacije. (Gordana Bakić)
 
Gordana Bakić  rođena 1972.godine u Zagrebu. Završila Školu primijenjenih umjetnosti i dizajna u Zagrebu, 1990.godine. Iste godine upisala Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu, studij Likovne kulture na Nastavničkom odsjeku. Diplomirala u klasi prof. Zlatka Kesera, 2001. godine.
Članica je HDLU-a od 1996. godine. Od 2004.- 2012. godine zaposlena u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu na oslikavanju scenografija (kazališna slikarica). 2011.godine magistrirala na Akademiji za likovnu umjetnost u Ljubljani, smjer slikarstvo, u klasi prof. Bojana Gorenca Od 2012. godine predaje na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u umjetničko-nastavnom zvanju docentice. Izlagala na izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu. Živi i radi u Zagrebu.