Preskočite na glavni sadržaj

Jagoda Buić / Triptih na kvadrat

U ponedjeljak, 16. svibnja, u Oris Kući arhitekture, u 20 sati, otvara se izložba Jagode Buić pod nazivom 'Triptih na kvadrat'.
vrijeme: 16.05.2016.
mjesto: Zagreb; Oris, Kralja Držislava 3
url: http://www.oris.hr
Jagoda Buić jedna je od najosebujnijih i neprikosnoveno međunarodno prepoznatih i afirmiranih hrvatskih umjetnica, dobitnica, između ostalih, Grand Prix-a na bijenalu u São Paolu, Herderove nagrade u Beču, nagrade UNESCO-a za zasluge na području suvremenog stvaralaštva, tri puta je izlagala na bijenalu u Veneciji.

Izložba u Oris Kući arhitekture dobrodošla je prilika da načinimo makar sumarni saldo novijih faza i ciklusa Jagode Buić, da sagledamo najkarakterističnije primjere raznih vidova djela, a posebno je prikladno što se to zbiva u znaku arhitekture, odnosno razmišljanja i djelovanja u prostoru, jer njezin rad odavno podrazumijeva dijalog sa zidovima, podovima i stropovima, podrazumijeva odnos s ljudskim mjerilom i ambijentalnom tradicijom… Tonko Maroević

Projekt se nastavlja izložbom u Domu HDLU, galeriji Bačva (Trg žrtava fašizma 16), u kojoj će u utorak, 24. svibnja u 20 sati biti prikazani kolaži od papira i željeza. Tom će prigodom, u 19 sati, na uglu Trga žrtava fašizma i Ulice kralja Držislava, biti otkrivena i skulptura U spomen Bernardu Bernardiju.