Preskočite na glavni sadržaj

KKS - otvorene prijave na masterclass Lordana Zafranovića

Kino klub Split poziva sve zainteresirane da se do 3. lipnja prijave na masterclass Lordana Zafranovića koji će se održati u Splitu u subotu, 11. lipnja.
vrijeme: 11.06.2016.
prijava: 03.06.2016
mjesto: Split; Kino klub Split, Ulica slobode 28
url: http://www.kinoklubsplit.hr/

Za prijavu je potrebno poslati razrađenu ideju za film, treatment ili scenarij, ime i prezime, te ostaviti kontakt mobitel na e-mail: produkcija@kinoklubsplit.hr do 3. lipnja. O rezultatima će prijavljeni kandidati biti obaviješteni pismenim putem, a selekcija odabranih polaznika objavljena na službenim stranicama Kino kluba Split.

Svi odabrani polaznici imati će priliku za pojedinačne mentorske konzultacije vezane uz prijavljeni projekt.

Lordan Zafranović rođen 1944. godine u Maslinici na otoku Šolti .Prve godine života proveo je s majkom i starijim bratom Zdenkom u izbjeglištvu, u Ell Shatu na Sinaju. Mlađi brat Andrija rođen je 1947 kad se obitelj nakon rata ponovo vratila u Split, gdje je Lordan proveo svoje djetinjstvo i završio Pomorsku školu. Zatim je diplomirao književnost i likovnu umjetnost na Visokoj pedagoškoj akademiji u Splitu. Filmsku režiju je diplomirao na Filmskoj akademiji u Pragu 1971 godine u klasi "oskarovca" Elmara Klosa.

Filmom se bavi od najranije mladosti. Od početka 60-ih kao šesnaestogodišnjak počinje snimati amaterske eksperimentalne filmove. U profesionalnoj produkciji režira od 1965. godine kratkometražne, srednjemetražne i cjelovečernje igrane, dokumentarne i dokumentarno-eksperimentalne filmove i televizijske serije. Svoj život je u cijelosti posvetio istraživanjima u svijetu filmske umjetnosti i do sada je napravio ukupno oko 80-ak filmova. U većini svojih filmova je režiser i scenarist. Za vrijeme života i rada u Pragu bavio se pedagoškim radom na FAMU, kao profesor režije.

Masterclass se financira sredstvima HAVC-a, a organizira u suradnji s udrugom Balkanski kulturni krug, te FMFS-om.