Preskočite na glavni sadržaj

Bibliobus: Željka Horvat-Vukelja u posjetu školarcima

U ponedjeljak 9. svibnja 2016. u Područnim školama Sigetec i Hlebine gostovat će književnica Željka Horvat-Vukelja, koja će škole posjetiti u sklopu tradicionalnog programa 'Bibliobus vam dovodi u goste...' Bibliobusne službe Knjižnice i čitaonice 'Fran Galović' Koprivnica.
vrijeme: 09.05.2016.
mjesto: Područne škole Sigetec i Hlebine
Željka Horvat-Vukelja autorica je kratkih priča, igrokaza, romana i slikovnica za djecu. Objavila je stotinjak kratkih priča, dvadesetak dječjih igrokaza, roman „Putovanje patuljka Zvončića“ i nekoliko slikovnica među kojima se posebno ističu 'Slikopriče', 'Nove slikopriče', 'Balončica', 'Hrabrica' i dr. Jedna je od omiljenih dječjih autorica i njene su priče i slikovnice redovito vrlo tražene kako u pokretnoj, tako i koprivničkoj gradskoj knjižnici. Između ostaloga, poznata je po svojim maštovitim, duhovitim i toplim nastupima u kojima djeci predstavlja svoje priče u formi 'pričokaza' koje opisuje kao pripovjedačko-scenski oblik, kombinaciju pripovijedanja i scenske igre koju izvodi uz pomoć rekvizita koji najčešće stižu u škole u njenoj čarobnoj ljubičastoj torbi. Gostovanja Željke Horvat-Vukelja namijenjena su prvenstveno učenicima nižih razreda osnovne škole, a učenici i sami redovito sudjeluju u programu.
 
'Bibliobus vam dovodi u goste...' program je Bibliobusne službe Knjižnice i čitaonice 'Fran Galović' Koprivnica koji se provodi već nekoliko godina i u okviru kojega pokretna knjižnica svake godine nastoji dovesti dječje književnike ili kazališne predstave u po nekoliko škola u manjim mjestima širom županije, uz koje bibliobus ima svoja stajališta. Tako pokretna knjižnica  dodatno ostvaruje svoju ulogu promicanja kulturnog života u mjestima koja obilazi - osim što omogućava posudbu knjiga, u ta mala mjesta donosi i druge kulturne sadržaje, pri čemu su posebno važni sadržaji za djecu koja su i najbrojniji korisnici bibliobusa.