Preskočite na glavni sadržaj

Videoradionice za djecu i mlade u Kraljevici

Otvorene su prijave za sudjelovanje na Videoradionicama za djecu i mlade u Kraljevici. Uz četiri filmska profesionalca Borisa Poljaka, Martina Babića, Igora Jelinovića i Ivanu Rupić, svi zainteresirani u dobi od 12 do 18 godina starosti imat će priliku kreativno provesti filmske praznike u razdoblju od 24. do 31. srpnja, a mjesto radnje je Nacionalni centar tehničke kulture u Kraljevici.
vrijeme: 24.07.2016.
mjesto: Kraljevica
url: http://www.hfs.hr/

I ove godine su pripremljene četiri radionice, prilagođene različitim uzrastima.
 
1) Radionica za igrani film (12-14 godina starosti)
2) Radionica za dokumentarni film (12-14 godina starosti)
3) Radionica za animirani film (15-18 godina starosti)
4) Radionica za eksperimentalni film (15-18 godina starosti)
 
Videoradionice za djecu i mlade postaju međunarodne, a ove godine dolaze sudionici iz Mađarske, Velike Britanije, Njemačke, Srbije, Slovenije i mnogih drugih europskih zemalja.
 
Dok su tijekom dana zaokupljeni radionicama i predavanjima, u večernjim satima polaznici se mogu opustiti uz filmove recentne domaće i međunarodne produkcije, prilagođene njihovom uzrastu. Osim toga, imat će izvanrednu priliku iz prve ruke naučiti više o snimanju i oblikovanju zvuka, jer će im Masterclass o zvuku na filmu pripremiti Nikola Janković, mladi profesionalac koji radi na brojnim filmovima, reklamama i dramskim serijama.
 
Polaznici Radionice za animirani film imat će jedinstvenu priliku – izraditi najavni trailer i plakat za Busho, međunarodni festival kratkog filma iz Budimpešte! A pravi dokaz kako su naši polaznici pravi majstori stvaranja filma, dokazuje i uspjeh na nedavno održanom festivalu Plasencia Encorto u Španjolskoj gdje je film nastao prošle godine u sklopu radionice eksperimentalnog filma „Razgovor svjetlom“ dobio posebnu pohvalu!

Sve dodatne informacije mogu se pronaći na: http://www.hfs.hr/