Preskočite na glavni sadržaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – RedPlexus

RedPlexus (Marseille) poziva umjetničke strukture ili tvrtke koje se bave izvedbenom umjetnošću, uglavnom na javnim površinama, i koje su fokusirane na sveobuhvatne, participativne projekte; sveučilišne odjele ili skupine znanstvenika koje zanima društvena transformacija akcijskom izvedbom, iz svih država sudionica Kreativne Europe da im se jave za sudjelovanje na projektu do 5. listopada 2016.
vrijeme: 05.10.2016.
mjesto: Francuska; Marseille
url: https://www.bafta.org/

RedPlexus je mreža razmjene i širenja izvedbene umjetnosti, sa sjedištem u Friche la Belle de Mai u Marseilleu. Osnovao ju je izvedbeni kolektiv  Ornic'art  2007. godine. RedPlexus je prostor istraživanja, eksperimentiranja, konfrontacija i promišljanja o novim vidovima izvedbene umjetnosti, uglavnom u javnim prostorima. Cilj je promicati nove oblike izvedbene umjetnosti, uzimajući u obzir mreže i discipline koje se fokusiraju na izvedbu, organiziranje radionica, rezidencija i događanja. „Alat“ za ostvarenje cilja je Festival Préavis de Désordre Urbain, koji se u rujnu 2016. održava jubilarni deseti put. Festival je posvećen problemima suvremenog svijeta te potiče eksperimente i poetske i subverzivne akcije.
 
RedPlexus je zainteresiran za participativne sveobuhvatne izvedbene projekte te promovira projekte koji publici nude transformacijsko iskustvo i projekte koji rekreiraju društvene poveznice i ujedinjuju publiku. Projekt bi poticao korištenje novih tehnologija; one omogućuju pisanje umjetničkih projekata koji transformiraju odnos spram publike i stvaraju individualiziran odnos.
 
Kontakt:
Christine Bouvier
Friche la Belle de Mai – 41 rue Jobin
13003 Marseille
Tel. +33661349362