Preskočite na glavni sadržaj

Poziv na natječaj za Creart rezidenciju u Kristiansandu

Otvoren je poziv na natječaj za 4 umjetnika iz CREART mreže za rezidencijalni program u Kristiansand, Norveška u razdoblju od 17. 10. – 5. 12. 2016. Rok prijave je 30.5.
vrijeme: 17.10.2016.
prijava: 30.5.2016.
mjesto: Kristiansand, Norveška
Rezidencijalni program u Kristiansandu je inicijativa Creart mreže pokrenuta 2014. godine koja okuplja umjetnike iz partnerskih zemalja. U svom djelovanju ističe se iskustvo organiziranja umjetničkih projekata aktivnih na svim područjima vizualnih umjetnosti.

U okviru rezidencije, za umjetnika je osigurano:
-        putni troškovi
-        smještaj i organizirana tri ručka tjedno
-        budžet od 600 eura mjesečno
Također, umjetniku će biti omogućeno:
-        upoznavanje grada i znamenitosti
-        asistiranje i druženje s dvoje umjetnika, Roberta Wooda i Mette Stausland
-        tehnička potpora od strane Kristiansand CreAira
Ostale troškove snosi umjetnik.
 
Osnovni uvjet prijave:
Mogu se prijaviti svi redoviti članovi HDLUa
Rok za prijavu: 30.5.2016.
Datum objave rezultata: do 15.6.2016.
Obrazac za prijavu možete ispuniti OVDJE
Više informacija o projektu možete pronaći OVDJE

CreArt je mreža javnih i privatnih institucija osnovanih u europskim gradovima, s iskustvom u kulturnom menadžmentu i posvećena razvoju vizualnih umjetnosti. Projekt je odabran u okviru programa Kultura Europske Unije od 2012. – 2017. godine, a tijekom posljednjih mjeseci razvio se u mrežu od 13 partnerskih gradova i institucija, predstavnik je kulturne raznolikosti i bogatstva Europe. HDLU kao predstavnik grada Zagreba postao je partner krajem 2013. Okosnica projekta je promoviranje i poticanje kreativnosti odnosno stvaralaštva, poticanje kreativnih industrija kroz aktivnosti održavanja redovitih konferencija, organizacija rezidencijalnih programa, izložbi, edukativnih seminara i radionica, te praćenje napretka u pojedinim gradovima. CreArt se bavi istraživanjem kulture u srednjim i srednje većim europskim gradovima te utječe na promjene u gradovima partnerima, prati uspješnosti provedbe planova, objavljuje i publicira rezultate, te prenosi uspješne obrazace na manje uspješnije gradove.