Preskočite na glavni sadržaj

'Susjedi' Tomislava Žaje uvršteni na Speed Meetings festivala Docs Barcelona

Nakon uspješnog predstavljanja na Edinburgh Pitchu te proglašenja najboljim projektom na FEST Pitching Forumu u Espinhu, dugometražni dokumentarni film 'Susjedi' producenta i redatelja Tomislava Žaje u produkciji Gral Filma, uvršten je i na Docs Barcelona – jedan od vodećih europskih festivala dokumentarnog filma gdje će međunarodnim filmskim fondovima, festivalima, distributerima i televizijama biti predstavljen u sklopu programa Speed Meetings.
vrijeme: 26.04.2016.
mjesto: Španjolska; Barcelona
url: http://www.docsbarcelona.com/en/


Inače, film Susjedi početkom travnja autor i producent uspješno je predstavio na odvojenim sastancima s desetak međunarodnih distributera tijekom marketa dokumentarnih filmova MIPDOC u Cannesu. Najozbiljniji interes za film iskazala je tvrtka Sideways Film iz Londona s kojom su započeti pregovori o međunarodnoj distribuciji. 


U međuvremenu je film ušao u selekciju pitching foruma na jednom od najvažnijih europskih festivala dokumentarnog filma – Docs Barcelona – gdje će krajem svibnja biti predstavljen u sklopu programa Speed Meetings


Inače, dugometražni dokumentarni film istog autora, Slobodni, nakon uvodnog besplatnog prikazivanja povodom svjetske premijere na One World Romania Human Rights International Documentary Film Festivalu u Bukureštu, Doc Alliance je i trajno uvrstio u distribuciju putem svoje online platforme. Isti je film nakon prikazivanja u Bukureštu nagrađen kao najbolji dugometražni dokumentarni film na Hong Kong Arthouse Film Festivalu, te je uvršten u službeni program Wales International Documentary Festivala koji će se održati od 12. do 14. svibnja.


Izvor: HAVC