Preskočite na glavni sadržaj

Ekomuzej 'Kuća o batani' / Contrada: Mjesto sjećanja na djetinjstvo

Ekomuzej 'Kuća o batani' organizira izložbu 'Contrada: Mjesto sjećanja na djetinjstvo' koja se otvara danas, 22. travnja, u 12 satu, u sklopu manifestacije 'Popolana' u Rovinju. Izložba ostaje otvorena do 30. travnja.
vrijeme: 22.04.2016.
mjesto: Rovinj
url: http://www.batana.org
Ovo je prva tematska izložba koju organizira Ekomuzej Batana, u suradnji sa Zajednicom Talijana 'Pino Budicin', rovinjskim osnovnim školama, predškolskim ustanovama te mnogobrojnim suradnicima.

Obzirom da je izložba originalno 'smještena' u ulici De Amicis, u ponedjeljak, 25. travnja, u 19 sati , održat će se drugo otvorenje popraćeno mappingom na zgradi O.Š. Vladimir Nazor, koji su osmislili i realizirali učenici iste škole u suradnji s Udrugom FARO11.

Autorica izložbe, etnologinja Tamara Nikolić Đerić ističe kako je cilj izložbe valorizirati i promovirati dječje igre i boravak na otvorenom, prezentirati urbanističku povijest Rovinja, te sjećanja iz djetinjstva kao katalizator društvenih promjena i kohezije.

Likovni postav djelo je Davorke Tumpić, Tine Erman i Anselma Tumpića iz Studia DOTA koji je imao težak zadatak 'materijalizirati' uglavnom nematerijalni vid igre. Naime, igre su bile društvenog karaktera, igrale su se na otvorenom uz vrlo malo rekvizita. Inovativnim pristupom, izložba nudi iskustveni, autentični doživljaj, mogućnost igranja starih igara i zajedničkog druženja.