Preskočite na glavni sadržaj

Domaći naslovi na 8. izdanju PriFesta

Međunarodni prištinski filmski festival PriFest ove se godine ponovno, po osmi put, od 22. do 29. travnja održava u Prištini gdje će se u raznim natjecateljskim i nenatjecateljskim programima prikazati šest domaćih naslova.
vrijeme: 22.04.2016.
mjesto: Kosovo; Priština
url: http://www.prifest.org/

U natjecateljskom programu filmova iz balkanskih zemalja Honey and Blood (Med i krv) prikazuje se njih pet. Riječ je o višestruko nagrađivanom dugometražnom igranom filmu 'Zvizdan' u režiji Dalibora Matanića (producent Kinorama) i manjinskim koprodukcijama 'Dobra žena' Mirjane Karanović (hrvatski koproducent Nukleus film), 'Naša svakodnevna priča' Ines Tanović (hrvatski koproducent Spiritus movens), filmu Stephana Komandareva 'Sudilište' (hrvatski koproducent Propeler Film) te naslovu 'Dječaci iz Ulice Marksa i Engelsa' u režiji Nikole Vukčevića (hrvatski koproducent Embrio Production).
 
U nenatjecateljskom programu PriDocs prikazuje se nagrađivani dokumentarni film 'Lijepo mi je s tobom, znaš' u režiji Eve Kraljević (produkcija Hulahop); dirljiv i duhovit  portret odnosa redateljice i njezine sestre Mije, rođene s Downovim sindromom.
 
PriFest, međunarodni filmski festival u Prištini, pokrenut je 2009. godine s ciljem povezivanja kulture najmlađe europske države s međunarodnom publikom.

Izvor: HAVC