Preskočite na glavni sadržaj

HDLU Istre - Natječaj za izlaganje u 2017.

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Istre raspisuje natječaj za samostalno izlaganje u 2017. godini u Galeriji Luka, Galeriji Mul i Galeriji Anex u Puli. Rok za prijavu je 6. svibnja.
prijava: 06.05.2016
mjesto: Pula
url: http://hdluistre.hr
Samostalno izlagati mogu: svi redovni članovi HDLU Istre, likovni umjetnici, grupe umjetnika ili kustosi s prijedlogom autorskih koncepcija / pod samostalnim izlaganjem podrazumijevaju se i zajedničke izložbe do 3 autora

UVJETI: Sav materijal dostaviti u digitalnom obliku do 06.05.2016. na mail hdlu.istre@inet.hr, poštom ili osobno na adresu: HDLU Istre, Istarska 30, 52100 Pula.
 
Materijal koji treba dostaviti  (sve u digitalnom obliku):
1/ ispunjenu prijavnicu
2/ portfolio
3/ profesionalni životopis
4/ popis izložbi
5/ stajalište (statement) umjetnika
6/ prijedlog troškovnika izložbe
Prijave bez tražene dokumentacije neće biti razmatrane.Sve pristigle prijave razmatrat će i selektirati Umjetnički savjet HDLU Istre, a odabir potvrditi Upravni odbor HDLU Istre.
U prijavnici je potrebno naznačiti prostor koji kandidat preferira za izlaganje (Galerija Luka, Anex ili cijeli prostor) uz napomenu da Umjetnički savjet zadržava pravo donošenja konačne odluke.
Kandidati će biti obaviješteni o rezultatima ovog Natječaja do kraja srpnja 2016.
Prihvaćeni projekti bit će prijavljeni za financiranje na natječaje za sredstva iz proračuna javnih potreba u kulturi za 2017. godinu. HDLU Istre će ovisno o odobrenim sredstvima podmiriti troškove: dizajna i tiska deplijana i plakata, transport radova, tehnički postav izložbe, putne troškove umjetnika i honorar umjetniku.