Preskočite na glavni sadržaj

Cantus – Dance u Laubi

Nastavljajući glazbeno-scensku programsku liniju svog koncertnog ciklusa, Cantus Ansambl otvara prostor za još jednu scensku izvedbu. U suradnji s Laubom, u sklopu ovosezonskog ciklusa Cantus & Lauba, u ponedjeljak, 25. travnja u 20 sati u Laubi održat će se četvrti koncert sezone: Cantus – Dance.
 
vrijeme: 25.04.2016.
mjesto: Zagreb, Lauba, Baruna Filipovića 23a
Tematska okosnica koncerta je glazba za ples: glazba koja postaje plesnom glazbom i plesna glazba koja dobija svoju autonomiju.

S jedne strane, glazba iz baleta Air skladatelja Krešimira Seletkovića, koji je svoju praizvedbu imao u sklopu svečanog zatvaranja MBZ-a 2011. godine, dobit će svoj vlastiti „čisto glazbeni“ prostor i pozornost. Za ovu je priliku Seletković pripremio neku vrstu baletne suite, oblikovavši materijal za akustičku izvedbu ansambla, izostavljajući elektroničke dijelove glazbe na koju je u sklopu Biennala Martino Müller koreografirao balet koji je osvojio Nagradu hrvatskog glumišta. Izvedbom će ravnati umjetnički voditelj ansambla, Berislav Šipuš.

S druge strane, glazba Vinka Globokara potaknula je nastanak koncertnog baleta istaknute hrvatske koreografkinje Marjane Krajač u kojemu sudjeluju plesne umjetnice Irena Mikec, Lana Hosni i Sara Piljek.

Gost Cantus Ansambla je i legendarni Vinko Globokar koji će ravnati izvedbom svoje skladbe, ali će i u ulozi glazbenika povesti ansambl u interpretaciji ovog intrigantnog i izvođački zahtjevnog djela. Opširnije

www.cantus.hr
www.lauba.hr 
www.hds.hr