Preskočite na glavni sadržaj

Otvoreni studio: Ljubavnice

U sklopu Otvorenog studija  u prostoru Galerije Miroslav Kraljević, od 14. do 30 travnja,  sudjeluje umjetnički kolektiv Ljubavnice. Za vrijeme boravka u galeriji umjetnice će preispitivati metodologije vlastitog grupnog rada. Otvoreni studio se može posjetiti utorkom i četvrtkom od 16 do 20 sati.
vrijeme: 14.04.2016.
mjesto: Zagreb; Galerija Miroslav Kraljević, Šubićeva 29
url: http://www.g-mk.hr
Uzimajući u obzir ranije projekte (Sf-ljubavnice, Lumi-ljubavnice i Nula) pokrenut će razgovor i analizu dosadašnjeg načina rada u kolektivu, osvrnuti se na suradnje sa stručnjacima izvan umjetničkih polja (Zvjezdarnicom Zagreb, PMF-om, Zrinjevcem i regresoterapeutkinjom) i produkcijska iskustva u ranijim projektima. Umjetnice će u galeriji mapirati vlastite procese rada stvarajući vremensku mentalnu mapu (prošlost, sadašnjost i budućnost). Istraživanje u galeriji ujedno je zamišljeno i kao otvoren poziv za nove buduće suradnje s kolektivom. Tijekom sljedeća tri tjedna umjetnice će organizirati filmsku večer i nekoliko razgovora s odabranim gostima. Više informacija uskoro.
 
LJUBAVNICE su kolektiv 6 mladih autorica u sastavu Tamara Bilankov (1988.), Hrvoslava Brkušić (1982.), Stella Leboš (1988.), Luana Lojić (1991.), Ivana Pipal (1990.) i Ana Vuzdarić (1984.) koje djeluju kao umjetnička organizacija od 2014. godine. Rad je kolektiva fokusiran na interdisciplinarnom spajanju znanosti i umjetnosti, te su u tom vidu izlagale u Galeriji SC pod nazivom SF Ljubavnice, Pogonu Tvornice Jedinstvo u okviru TASK festivala i plesne platforme TALA, unutar projekata Mjestimice Svjetlo, Noćne vizije, u galeriji Greta pod nazivom LumiLjubavnice i u Galeriji Bačva, HDLU, pod nazivom Nula.

U suradnji sa zagrebačkom zvjezdarnicom i astronomskim društvom Nebo, ostvarile su niz predavanja i happeninga za popularizaciju astronomije i astrofizike s gostujućim predavačima s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta odjela fizike prof. Davorom Horvatićem, te asistentom Zagrebačke zvjezdarnice prof. Mile Karlicom. Pojedinačno su izlagale u okviru Perforacija, Ekstravagantnih tijela, Sound Inkubatora, Platforme, Improspekcija, Muzeja Ulične Umjetnosti, T-HT-a, Make.me/Hack.me (I'MM Hacklab), i internacionalno u Srbiji, Italiji, Austriji, Njemačkoj, Češkoj, Francuskoj i UK-u.