Preskočite na glavni sadržaj

Koncert Zbora i Orkestra HNK Split

Zbor i Orkestar Hrvatskog narodnog kazališta Split će u četvrtak, 14. travnja s početkom u 20 sati, održati koncert opernih arija i zborova. Na koncertu kojim će ravnati maestro Hari Zlodre kao solisti nastupit će sopranistice Valentina Fijačko Kobić i Antonija Teskera, tenor Domagoj Dorotić i bas Ivica Čikeš.
vrijeme: 14.04.2016.
mjesto: HNK Split
url: http://hnk-split.hr/

Na programu su biseri operne literature, birane arije i zborovi iz djelâ Verdija, Masseneta, Mascagnija, Puccinija, Mozarta, Offenbacha, Rossinija i Gotovca. 

Aduti koncerta svakako su splitskoj publici omiljeni i dobro poznati solisti, zbor i orkestar splitske Opere, te atraktivan program koji je maestro Zlodre sastavio pretežno od, na koncertima ovakvog tipa, rjeđe biranih arija iz poznatih i popularnih opera. Ovim se koncertom, ujedno, na scenu matičnog kazališta nakon jednogodišnjeg izostanka vraća primadona Opere HNK Split Valentina Fijačko Kobić koja je zadnji put tu nastupila u svibnju prošle godine. Jedna od naših najboljih sopranistica izvest će ariju Mimi iz Puccinijeve opere La bohème koju je u HNK Split pjevala u sjajnoj produkciji te opere iz 2007. koju dobro pamte splitski operni sladokusci te, zajedno s Antonijom Teskerom i zborom, Barcarolu iz Offenbachove opere Hoffmannove priče. Nacionalni operni prvak bas Ivica Čikeš otpjevat će ariju Procide iz pariške verzije opere I vespri Siciliani Giuseppea Verdija, ariju Figara Non piu andrai farfalone amoroso iz Mozartove opere Figarov pir, te ariju Basilija La calunnia iz Rossinijevog Seviljskog brijača. Solistica splitske Opere sopranistica Antonija Teskera će zajedno sa zborom otpjevati ariju Liu iz Puccinijeva Turandota Tu che di gel sei cinta i Bolero Elene Merce, dilette amiche iz I vespri Siciliani Verdija. Tenor Domagoj Dorotić, solist osječkog HNK i čest gost na splitskoj pozornici izvest će, uz zbor, ariju Turiddua iz Mascagnijeve Cavallerije rusticane Intanto, amici qua!, ariju Calafa Non piangere, Liu! iz Puccinijeva Turandota, te zajedno sa zborom i zaključnu točku programa Što je sjajno Ero, žuto zlato?, završno kolo Gotovčeva Era s onoga svijeta, naše najpopularnije opere.

Pored navedenih solističkih arija, orkestar će izvesti uvertiru Verdijeve opere I vespri Siciliani te intermezzo iz Puccinijeve opere Manon Lescaut, a zbor Gli arranci olezzano... iz Cavallerije rusticane Pietra Mascagnija.