Preskočite na glavni sadržaj

Drago Glamuzina gost Poezije u dvorištu

U srijedu, 12. travnja 2016. u 19:00 sati, zagrebački Café u dvorištu (J. Žerjevića 7/II) ugostit će nagrađivanog književnika Dragu Glamuzinu koji će tom prigodom predstaviti pjesnički dio svojeg opusa. 
vrijeme: 12.04.2016. 19:00 sati
mjesto: Café u dvorištu, J. Žerjevića 7/II, Zagreb
Iz službene najave programa:

"Program Poezija u dvorištu otvaranje je novoga mjesta govorenja, čitanja i slušanja: riječ je o našem sudjelovanju u onome što je neophodan dio čitateljskog iskustva – užitak u tekstu! Pjesnici i poezija u traženju jedinstvenoga glasa rade na svojoj posebnosti, razlici, ali i žive od onih koji ih okružuju, s kojima dijele zajednički zrak, osjećaj ljepote i prolaznosti vlastitog života. Želja nam je biti u 'zoni živoga', u nepredvidivom prostoru poezije (jezika) koji preživljava vrijeme između nade i trošenja. Zaustavimo se na ovom mjestu, jer nerijetko je lakše govoriti što sve poezija nije nego što ona jest – dok zajedno govorimo, čitamo i slušamo 'poeziju u dvorištu'."
 
Bilješka o autoru:
 
Drago Glamuzina rođen je u Vrgorcu 1967. godine. Diplomirao je komparativnu književnost i filozofiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Radio kao novinar i redaktor u dnevnom listu Vjesnik te redaktor i zamjenik glavnog urednika u news magazinu Nacional. Od 2003. do 2011. glavni je urednik u izdavačkoj kući Profil, a od 2011. glavni urednik u izdavačkoj kući VBZ.

Objavio knjigu pjesama 'Mesari' (2001.), roman 'Tri' (2008.), knjigu pjesama 'Je li to sve' (2009.), knjigu pjesama s fotografijama Stanka Abadžića 'Sami u toj šumi' (2011.) te knjigu pjesama 'Everest' (2016.). Za 'Mesare' je dobio Nagradu Vladimir Nazor za knjigu godine i Kvirinovu nagradu za najbolju knjigu pjesama autora do 35 godina. Zbirka pjesama 'Mesari' prevedena je na njemački, makedonski i slovenski jezik, a 2009. godine objavljena je i u Srbiji . Zbirka 'Je li to sve' objavljena je na makedonskom jeziku. Za roman 'Tri' dobio je Nagradu tportala za najbolji roman godine. Osim u Hrvatskoj, roman 'Tri' je objavljen u Srbiji, Makedoniji i Sloveniji.