Preskočite na glavni sadržaj

Večer poezije Stjepana Šegrta

U srijedu 6. travnja 2016. u 19 sati u Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice i čitaonice 'Fran Galović' Koprivnica održat će se večer poezije Stjepana Šegrta, pokojnog pjesnika, slikara i kipara iz Sigeca.
vrijeme: 06.05.2016. 19:00 sati
mjesto: New York
url: http://www.miandn.com/
Program će voditi Branimir Dolenec, a Šegrtove će pjesme uz Doleneca čitati Ivan Picer i Miroslav Betlehem. Uglazbljene će autorove stihove izvesti Franjo Barić i prijatelji, Damir Barić i Bemian duet.
 
Stjepan Šegrt rođen je 22. srpnja 1946. u Sigecu. Od školske dobi pokazivao je interes za poeziju, a istovremeno i za naivnu umjetnost te postizao zapažene rezultate. Uz sav svoj posao i djelovanje, ponajprije u koprivničkom Bilokalniku, a uz to i u stvaranju Općine Ivanec, nikada nije zanemario slikarstvo i pisanje poezije te kiparstvo. Marljiv i skroman svoje je pjesme samozatajno čuvao te ih je supruga Ana objavila tek nakon njegove prerane smrti 1999. godine.

U proslovu njegove jedine objavljene zbirke poezije „Moja zipka“ Božena Loborec piše kako je traganje za smislom života osnova njegove poezije. Uz štokavske stihove, piše i stihove na kajkavskom, a pjesme su tematski najčešće rodoljubne, „goričke“ i obiteljske.