Preskočite na glavni sadržaj

Predstavljanje novog romana Ivane Bodrožić

U petak, 1. travnja 2016. u 20 sati u zagrebačkom Vip clubu, Trg bana Josipa Jelačića 9, održat će se predstavljalje knjige 'Rupa', novog romana spisateljice Ivane Bodrožić.
vrijeme: 01.04.2016. 20:00 sati
mjesto: Vip club, Trg bana Josipa Jelačića 9, Zagreb
Na predstavljanju će govoriti Mirjana Rakić, Drago Hedl, Karolina Lisak Vidović, Goran Gavranović, Petra Ljevak i Ivana Bodrožić.
 
U svom novom romanu nagrađivana pjesnikinja i prozaistica Ivana Bodrožić kroz žanr političkog trilera upušta se u raskrinkavanje tranzicijskog društva prožetog korupcijom i kriminalom.

O autorici:

Ivana Bodrožić rođena je 1982. godine u Vukovaru, opću gimnaziju pohađala je u Zagrebu, a magistrirala na studiju filozofije i kroatistike Sveučilišta u Zagrebu.

Za zbirku poezije 'Prvi korak u tamu' objavljenu 2005. godine nagrađena je uglednom književnom nagradom 'Goran za mlade pjesnike'. Za istu zbirku dobiva nagradu Matice hrvatske 'Kvirin', za najboljeg pjesnika do 35 godina. Poeziju objavljuje u raznim književnim časopisima (Vijenac, Quorum, Poezija) a uvrštena je i u antologiju suvremene hrvatske poezije 'Utjeha kaosa' Miroslava Mićanovića, kao i u antologiju Damira Šodana 'Drugom stranom'.

Pjesme su joj prevođene na razne europske jezike, a prijevod cjelovite zbirke 'Prvi korak u tamu' izašao je na španjolskom jeziku. Roman 'Hotel Zagorje' (2010.) nagrađen je sljedećim nagradama: Josip i Ivan Kozarac (Povelja uspješnosti); Kočićevo pero, Banjaluka – Beograd; Kiklop – za najbolje prozno djelo u 2010. godini.

Roman 'Hotel Zagorje' preveden je na njemački i francuski jezik. Do sada je objavljen i u Srbiji, te na slovenskom, češkom, makedonskom, a iduće godine biti će preveden na turski jezik.

Ivana Bodrožić dobitnica je Večernjakove nagrade 'Ranko Marinković' (2. mjesto) za najbolju kratku priču u 2011. godini, a 2012. godine objavljuje zbirku pjesama 'Prijelaz za divlje životinje'. Godine 2014. izašla joj je zbirka kratkih priča '100% pamuk'. Vodi radionice kreativnog pisanja u Centru za kreativno pisanje u Zagrebu.