Preskočite na glavni sadržaj

Natječaj za 19. večeri dalmatinske šansone 2016.

Raspisan je natječaj za skladbe koje će biti izvedene na 19. večeri dalmatinske šansone - Šibenik 2016. Rok predaje skladbi je 1. svibnja 2016. godine.
vrijeme: 19.08.2016.
prijava: 01.05.2016
mjesto: Split, Croatia
url: http://www.ultraeurope.com/

Prijava skladbe za Večer internacionalne glazbe –Šibenik 2016.
petak, 19. kolovoza 2016.

 
Za dvadeset (20) skladbi koje su bile izvedena na festivalima: Eurosong, San Remo, Splitski, Opatijski, Zagrebački i dr. festivali
Prijava mora sadržavati naziv originala skladbe, imena autora skladbe, stihova te dva izvoda melodijske linije sa upisanim harmonijama
Izvođači odabrani za izvedbu prihvaćaju sve njegove uvjete i prenose prava na Organizatora da odabrane skladbe izvede, tiska i prenese preko radija i televizije, te da ih snimi na nosač zvuka i slike. Sva ostala prava Izvođač pridržava za sebe.
Odabrane skladbe bit će izvedene uživo uz festivalski orkestar 19. kolovoza 2016. godine.
 

Prijava skladbe za 19. večer dalmatinske šansone / Večer novih skladbi – Šibenik 2016.
subota, 20. kolovoza 2016.

 
I
Za dvadeset (20) skladbi koje se moraju temeljiti na izvorištima dalmatinske šansone s posebnom pozornošću na kvalitetu stihova te raznolikosti u glazbenom pogledu koristeći slobodnije glazbene oblike pop, rock ili jazz izričaja temeljenih na baštini dalmatinske melodike.
 
II
Autor je dužan dostaviti organizatoru prijavu na Natječaj koja mora obavezno sadržavati:
a) naslov skladbe
b) ime i prezime autora sa točnim adresama
c) dva izvoda melodijske linije sa upisanim harmonijama i upisanim stihovima
d) tri primjerka stihova
e) kvalitetno izrađenu oglednu snimku skladbe na CD-u (dva primjerka) po mogućnosti kakvom je zamišlja za izvođenje
f) trajanje skladbe ne smije biti dulje od 3,30 min, uz jedino dozvoljenoprekoračenje uz suglasnost Organizatora.
 
III
Skladbe poslane na Natječaj ne smiju biti ranije objavljivane i izvedene Autori jamče originalnost prijavljenih djela. U slučaju bilo kakvih sudskih sporova po ovom pitanju,svu odgovornost snosi autor. Autori nemaju pravo naknadnog povlačenja prijavljenih skladbi, kao ni javnog izvođenja prije održavanja festivala. Skladbe koje ne budu prihvaćene ne vraćaju se autorima.
 
IV
Autori odabranih skladbi za izvedbu dužni su prihvatiti sugestije u glazbi i stihovima ako to Organizator iz bilo kojeg opravdanog razloga bude zahtijevao.
 
V
Autori odabranih skladbi obvezuju se u roku od 20 dana od dana objavljivanja rezultata natječaja, potpisati s organizatorom izdavački ugovor.
 
VI
Autori skladbi odabranih za izvedbu prihvaćaju sve njegove uvjete i prenose pravo na Organizatora da odabrane skladbe izvede, tiska, i prenese preko radija i televizije, te da ih snimi na nosače zvuka i slike, odnosno da svaka ili neka prava prenese na treću osobu. Sva ostala prava autor pridržava za sebe.
 
VII
Rok predaje skladbi je 1. svibnja 2016. godine na adresu:
Šibenik koncert,
Rogoznička 2, 22000 Šibenik, s naznakom Večeri dalmatinske šansone.
 
VIII
Večer dalmatinske šansone Šibenik 2016. održati će se 20. kolovoza, na Trgu Republike Hrvatske u Šibeniku ( festivalska ljetna pozornica) uz festivalski orkestar i pjevanje uživo, kao i uz mogućnost suradnje sa dalmatinskim klapama i ansamblima.
 
Za sve dodatne informacije kontaktirajte na e-mail: info@sansona-sibenik.com

Izvor: HDS