Preskočite na glavni sadržaj

'Iš'o Viljo u dućan' – nova lutkarska predstava za najmlađe

Autorski projekt Krune Tarle i Morane Dolenc, lutkarska predstava 'Iš'o Viljo u dućan' pretpremijerno će biti izvedena u subotu, 19. ožujka, s početkom u 11 sati. Premijera predstave održat će se u subotu, 2. travnja, u 11 sati, na Sceni Ribnjak.
vrijeme: 19.03.2016.
mjesto: Zagreb; Centar mladih Ribnjak, Park Ribnjak 1
url: http://www.scenaribnjak.hr/

Viljo, mali junak ove predstave, dražestan je psić s kojim se svako dijete lako  može identificirati. Priča tematizira za nas više nego običnu svakodnevnicu koja je međutim,  samim time što se sve događa po prvi puta, malim ljudima ravna fantastici: kako potpuno sam obaviti neki zadatak, kako sretno stići na drugu stranu ulice, kako savladati malu putanju oko kuće i pritom se ne izgubiti, a možda usput nekome i pomoći.
 
Predstava 'Iš'o Viljo' u dućan nadovezuje se na prošlogodišnju uspješnicu 'Šuma priča', koja je nastala iz želje da se pomakne donja dobna granica kazališnih gledatelja. U suradnji umjetnika i pedagoga iz prakse, kao svojevrsnim laboratorijskim procesom, propituju se dodirne točke dječje i kazališne igre; kako na najbolji mogući način djecu uvesti u kazalište i pružiti im možda prvi kazališni doživljaj u životu.