Preskočite na glavni sadržaj

'Žen' po prvi put na Akustici - u riječkom Tunelu

Na novom akusticiranju u Rijeci, u utorak, 22. ožujka, po prvi put će u sklopu Akustike nastupiti skupina 'Žen', koja stiže na pozornicu kluba Tunel. Početak svirke je u 22 sata, a ulaz je slobodan!
vrijeme: 22.03.2016. 22 h
mjesto: Rijeka; Tunel, Školjić 12
url: http://muzika.20minuta.hr/rubrika/42/akustika.aspx

Ova četveročlana zagrebačka skupina, koju čine Eva Badanjak (gitara, vokal), Sara Ercegović (bubnjevi, synth, vokal), Ivona Ivković (bas, synth, vokal) i Tanja Minarik (VJ), svoju glazbenu priču započinje 2009. godine. Kako same kažu, od samih početaka svojom glazbom seciraju rodne stereotipe i povezuju granice audio i vizualne umjetnosti, a ako bismo ih svrstavali žanrovski, najbliže bi ih se moglo opisati kroz indie-rock.
 
Iza sebe imaju dva studijska albuma, "I onda je sve počelo" (2013.) te aktualni "Jantar" (2015.), objavljena pod okriljem Unrecords etikete. Upravo su s oba izdanja pokazale da je njihova glazba šira od indie-rock žanra, kombinirajući je i s elementima postrocka, math rocka, synthwavea i psihodelije.
 
Svojim radom i glazbom svakako su se postavile kao jedno od prepoznatih regionalnih glazbenih imena, a već spomenuti album "Jantar" našao se i na listama ponajboljih domaćih izdanja 2015. godine.
 
U utorak, 22. ožujka, ispod pruge u Tunelu, će po prvi put nastupiti u sklopu Akustike, a tom prilikom pripremaju svoje audio-vizualno putovanje, u rijetkom akustičnom izdanju.