Preskočite na glavni sadržaj

Senka Jurković Gros / Neponovljivi trenuci događaja

U nedjelju, 13. ožujka, u 12 sati, u Foto galeriji Lang u Samoboru, otvara se izložba fotografija Senke Jurković Gros 'Neponovljivi trenuci događaja'. Izložba ostaje otvorena do 3. travnja.
vrijeme: 13.03.2016. 12,00
mjesto: Dubrovnik
url: http://www.canalplus.fr/c-series/pid5473-c-borgia.html
Senka Jurković Gros, članica Fotokluba Zagreb, ovom izložbom nam nudi na promatranje dio svojih odabranih fotografija trenutaka doživljenih u životu i stvarnosti. Njima nas uvodi u jedan dio svog šireg fotografskog stvaralaštva u kojem nam donosi prizore i motive raznih događanja na ulici, tramvajskim stajalištima ili u tramvaju, u parku, u dvorištima. Donosi nam portrete ljudi, žena i djece snimljenih u prolazu, onako usput, ili pak namjerno, prilikom susreta ili u društvu prijatelja i poznanika. Tu su i fotografije prizora i događanja sa zagrebačkog Međunarodnog uličnog festivala 'Cest is d'Best', kojeg već godinama prati i bilježi svojom kamerom.


Najveći broj fotografija snimljen je u njenom Zagrebu, a manji dio tijekom njenih putovanja, godišnjih odmora, fotografskih radionica i izleta po Istri, Slavoniji i Austriji. Na svim tim šetnjama i izletima, kamera je njen vjerni pratitelj, a ona svojim pogledom traži detalje i esenciju života, ritam grada, puls parka, dječjeg igrališta, tramvaja, ulice i otkriva ono što mnogi najčešće ne vide i ne primjećuju. Svojom kamerom pretvara ih u vizualno i psihološko narativne i neponovljive fotografije. Vinko Šebrek -  odlomak iz predgovora

Senka Jurković Gros (1949.) fotografska iskustva skuplja od mladosti. U domenu umjetničke fotografije ulazi odlaskom u mirovinu i dolaskom u Fotoklub Zagreb 2005. Oslobođena brzog tempa života i okova obaveza počela je uživati u tom, za nju novom, stvaralačkom radu.  Do sada je sudjelovala na više od 80 natječajnih izložbi sa više od 160 radova. U zadnje se vrijeme učestalije upušta, kao i ovom prigodom, u samostalne izložbe.