Preskočite na glavni sadržaj

Poziv mladima da sudjeluju u međunarodnom umjetničkom projektu

Projekt Translocal: Museum as Toolbox poziva mlade od 25 do 25 godina da sudjeluju u međunarodnom umjetničkom projektu. Rok za prijavu je do 31. ožujka.
prijava: 31.03.2016
mjesto: Zagreb
url: http://www.kroatienkreativ2013.de/
Muzeji ne moraju biti dosadni, komplicirani ili zanimljivi samo stručnim osobama. Kada bi mogao/la zamisliti idealan muzej, kako bi izgledao? Rado bismo čuli tvoje ideje - podijeli svoje mišljenje s nama i pomozi nam u stvaranju muzeja u kojem biste ti i tvoji prijatelji voljeli provoditi svoje slobodno vrijeme.
 
Museum as Toolbox je dobra prilika za stjecanje iskustva, upoznavanje novih prijatelja te suradnju s umjetnicima/ama i ostalim kreativnim osobama uključenima u projekt. Nas zanima što ti imaš reći! Pozivamo te da budeš dio našeg tima i svojim sudjelovanjem prineseš uspjehu projekta. Uključi se!
 
Što te očekuje:
- ekskluzivan „pogled iza kulisa“ Muzeja suvremene umjetnosti Zagreb
- razmjena i suradnja s mladim ljudima iz različitih europskih zemalja
- bliska suradnja s umjetnicima za vrijeme umjetničke rezidencije u Zagrebu (svibanj, 2016)
- pomoć pri organizaciji putujuće izložbe
- aktivna suradnja u oblikovanju novih alata komunikacije između muzeja i šire publike
- sudjelovanje u trotjednoj interaktivnoj anketi putem posebno izrađene mobilne aplikacije
- sudjelovanje u osmišljavanju i primjeni PR i marketinških aktivnosti
 
Koji su uvjeti za prijavu:
- dob između 15 i 25 godina
- poznavanje engleskog jezika u govoru i pismu
- interes za umjetnost i muzeje
- kreativnost i želja za kritičkim promišljanjem
- fleksibilnost
 
Molimo pošaljite svoje kratke, informativne prijave do 31.03.2016. na:
Muzej suvremene umjetnosti Zagreb
Ana Škegro
ana.skegro@msu.hr
0989900800
 
Muzej suvremene umjetnosti Zagreb, u sklopu programa Europske unije Kreativna Europa, sudjeluje u projektu Translocal: Museum as Toolbox s još četiri europska muzeja suvremene umjetnosti: Universalmuseum Joanneum/Kunsthaus Graz (Austrija), KUMU Tallinn (Estonija), Museion Bozen (Italija) i Muzeum Sztuki Łódź (Poljska). Projekt je započet u listopadu 2015. i trajat će sve do listopada 2017, a svrha mu je razvijanje novih alata komunikacije muzeja sa širom publikom.

Projekt će se odvijati kroz nekoliko komplementarnih segmenata: istraživanja, međunarodni skupovi, umjetničke i kustoske rezidencije, izložbe, publikacije, te web portal s prikazom dokumentacije rezultata istraživanja projekta. Kao završnica višemjesečnog istraživačkog rada planirana je putujuća izložba i popratni katalog, nastali kroz suradnju umjetnika i kustosa na rezidenciji, koji će biti prezentirani tijekom 2017. godine u svim partnerskim institucijama uključenima u projekt.

U MSU će, u sklopu rezidencija, od 6. do 15. svibnja 2016. boraviti i surađivati grupa Lasnaidea, koju je predložio KUMU Tallinn, te kustos iz MUSEION Bozena i muzejski pedagog iz Universalmuseum Joanneum/Kunsthaus Graz. Tijekom rezidencija, ali i tijekom cjelokupnog razvoja projekta, planira se aktivno uključiti mlade ljude od 15 do 25 godina koji će svojim idejama, razmišljanjima, znanjem i iskustvom pridonijeti provedbi i organizaciji različitih faza projekta.
 
Ovdje možete preuzeti poziv za sudjelovanje u projektu Translocal: Museum as Toolbox