Preskočite na glavni sadržaj

Neven Bilić u Galeriji događanja

U petak, 4. ožujka, u 19 sati, u Galeriji događanja, otvara se izložba Nevena Bilića 'Natuknice o negativu'. Izložba se može pogledati do 1. travnja.
vrijeme: 04.03.2016. 19,00
mjesto: Zagreb; Centar kulture na Peščenici, Galerija događanja, Ivanićgradska 41a
url: http://www.knap.hr
Zagrebačka Galerija događanja ove  2016. godine bilježi 35. godina rada. Osnovana je početkom 1980-ih godina, te je od svojih početaka bila vezana uz aktualnu scenu i vrijeme, bila je  svojevrsni pokretač novih ideja. Tih ranih osamdesetih godina postala je jedan od najvibrantnijih i najposjećivanijih galerijskih prostora u gradu. Galerija je osim izložbi pokrenula razne akcija i događanja, ostvarila suradnje s radnim organizacijama te izradila nekoliko socioloških istraživanja, a sve s ciljem približavanja kulture i suvremene umjetnosti običnim građanima i radnicima.

Galerija događanja danas je mjesto koje okuplja autore mlađe i srednje generacije, koji svojim radom i idejama pripadaju suvremenom likovnom stvaralaštvu. 

Izložbama Nevena Bilića, Petre Grozaj, Nine Kurtele, Ines Krasić, Gorana Škofića i Igora Rufa galerija će  2016. g. obilježiti 35 godina postojanja i pokazati svoje suvremeno lice i duh galerije danas.