Preskočite na glavni sadržaj

Pjesničkom riječju 'Stop nasilju'

Manifestacija pod nazivom 'Pjesničkom riječju STOP NASILJU' održat će se 24. studenoga 2015. u 19 sati na dvadeset i devet destinacija širom regije, a sve u svrhu zaštite djevojke, žene, majke... Sam program iz Zagreba, koji je domaćin, prenosit će uživo UnitasWeb radio Nova Gradiška.
vrijeme: 24.11.2015.
mjesto: Zagreb, Rijeka
url: http://humanrightsfestival.org/

Istoimeni blog nastao je u 11. mjesecu 2012. godine kada je skupina pjesnika, entuzijasta koji svojim načinom tj. riječju izražavaju svoju potporu, pisala pjesme po društvenim mrežama u svrhu međunarodnoga dana borbe protiv nasilja nad ženama. 
 
Želeći da bude sve na jednom mjestu napravljen je blog na kojemu je do sada prikupljeno jako puno radova od otprilike 350 pjesnika iz cijele regije, ali i puno šire te možemo reći da istoimeni svakodnevno raste. Blog nije samo protiv ove vrste nasilja nego u svrhu svih vrsta nasilja gdje se oskvrnjuje čovjek kao čovjek u njegovoj malenkosti ili veličini. Međutim, pošto je nastao baš u ove dane i obilježava se u tom tjednu te je najviše pjesama posvećeno baš žrtvama žena. Zato smo ustali, opjevali i zaštitili na svoj način svaku takvu osobu. Nitko nije zaslužio biti ni psihički ni fizički zlostavljan, silovan, pretučen. Želeći apelirati još jače, ove godine će se ista manifestacija održavati 24. studenoga 2015. u 19.00 sati na 29 destinacija širom regije, a sve u svrhu zaštite djevojke, žene, majke. U svrhu onoga što je najbitnije svakoj od njih da zna zaštiti svoju slabost i ne dozvoliti biti potlačena bilo kojom vrstom nasilja - psihičkom ili fizičkom. Pjesnici u svojoj ujedinjenosti tvore zasebnu državu gdje se ne pita tko je otkuda. Svi isti samo sa sobom i u sebi poput iskazanih molitvi pisali smo želeći na taj način staviti na pijedestal Ženu. Zastrašujuća je brojka od milijardu žena i djevojčica koje su svakodnevno zlostavljane tokom cijeloga života a da se u velikom slučaju po tom pitanju ništa ne poduzima.
 
Sam program iz Zagreba, koji je domaćin, prenosit će i UnitasWeb radio Nova Gradiška
 
Opširnije