Preskočite na glavni sadržaj

Premijera filma 'Život je truba' Antonija Nuića

Nakon svjetske premijere na Međunarodnom filmskom festivalu u Varšavi, novi film Antonija Nuića, komedija 'Život je truba', premijerno će se prikazati 1. prosinca u zagrebačkom kinu 'Europa', a potom od 3. prosinca kreće u domaću kino distribuciju.
vrijeme: 01.12.2015.
url: http://www.propelerfilm.com/

U svom trećem dugometražnom filmu, za koji je napisao i scenarij, Nuić prikazuje mladi zagrebački par, jazz trubača Buru i njegovu suprugu Janu, koje na putu prema zajedničkom životu očekuje mnoštvo peripetija, obiteljskih i međuobiteljskih razmirica i pomirbi.

Radnja se odvija oko dva velika obiteljska okupljanja - svadbe i večere na Badnjak. Glavni je lik mladoženja, opušteni jazz-trubač koji pokušava pomiriti oca mesara, brata kockara i majku, umirovljenu računovotkinju, u čemu mu pomažu mlada i njezini neobični roditelji.

Film "koji pršti humorom i optimizmom, domaćim glazbenim evergreenima, kao i suvremenim ritmovima", snimljen je u hrvatsko-slovensko-srpsko-britanskoj koprodukciji, s Propeler Filmom kao glavnim producentom.

Glume Iva Babić, Bojan Navojec, Ksenija Marinković, Filip Šovagović, Goran Navojec, Mirela Brekalo, Zlatko Vitez i Filip Križan.

Uz njih se kao svojevrstan 'drugi glavni lik' u filmu pojavljuje Zagreb, čije filmske vedute, zabilježene majstorskim okom direktora fotografije Radislava Jovanova Gonza, pridonose pozitivnoj i urbanoj atmosferi filma, ističe se u najavi Propeler Filma.

Montažu filma potpisuje Marin Juranić, a kompozitor i dizajner zvuka  Hrvoje Štefotić.

Antonio Nuić (Sarajevo, 1977.) završio je Akademiju dramskih umjetnosti u Zagrebu, član je Društva hrvatskih filmskih redatelja i Europske filmske akademije.

Domaćoj publici poznat je po nagrađivanim filmovima "Sve džaba" iz 2006. i "Kenjac" iz 2009., od kojih je prvi osvojio, među ostalim, Zlatnu arenu za najbolji film i Srce Sarajeva za najbolju mušku glavnu ulogu, dok je potonji nakon uspješne međunarodne festivalske turneje bio odabran i za hrvatskog predstavnika u kandidaturi za Oscara.

Njegov novi film, "Život je truba" na redoviti repertoar dolazi 3. prosinca, a prikazivat će se u kinima Cinestar u Zagrebu, Rijeci, Vukovaru i Varaždinu, a nakon toga i u Osijeku, Zadru, Šibeniku, Dubrovniku i Slavonskom Brodu. (Hina)