Preskočite na glavni sadržaj

DORF gostuje u CeKaTe-u

DORF - Festival dokumentarnog rock filma koji devetu godinu za redom pozicionira istočnu Slavoniju i žanr dokumentarnog rock filma na svjetsku filmsku kartu u subotu, 14. studenog, gostuje u Centru za kulturu Trešnjevka. Tom prilikom prikazat će se dva filma po izboru utemeljitelja DORF-a Tonija Šarića. Projekcije započinju u 20 sati, a ulaz je besplatan!
vrijeme: 14.11.2015. 20 h
mjesto: Zagreb
url: http://www.havc.hr/

Totart / Totart or Reason regained (2014.)
R: Bartosz Paduch (Poljska), 80′

Ekipa alternativnih umjetnika pod imenom Totart bila je tih 80-ih prilično subverzivna i nije se dobro osjećala u Poljskoj. Poslije političkih promjena neočekivano su dospjeli na TV i mainstream, te su povećali broj poklonika sa 3 na preko milijun. U filmu pratimo kako su sve to doživjeli autentični sudionici, a redatelj nudi odgovore na pitanje – jesmo li danas doživjeli tu slobodu za koju su se Zbigniew i ekipa borili.

Ljuljačka / Ljuljaška (2012.)
R: Tamara Drakulić (Srbija), 78′

Tamara i Ana, u nedostatku ideja, u svojoj radio emisiji lažu da su u New Yorku, gdje idu na koncert omiljenog Jacka Obliviana. U potrazi za svojim snom putuju legendarnom Route 66 kroz ravnice, kanjone Arizone, bluzersko srce Memphisa, šarenilo Las Vegasa i na kraju…nećemo vam reći, naravno. Odličan film, za sve ljubitelje garage/r’n’r zvukova zanimljivo iskustvo.