Preskočite na glavni sadržaj

USSUD 3 u Rijeci

U Rijeci ovog petka, 6. studenog, započinje treće izdanje projekta USSUD (Unapređenje studentskog standarda u domeni kulture). USSUD se i u svojem trećem izdanju bavi društveno odgovornim temama, a ovoga puta želi potaknuti raspravu i ispitati stavove mladih o vlastitom gradu te saznati koji su njihovi razlozi odlaska, dolaska, ostanka ili povratka u Rijeku.
vrijeme: 06.11.2015.
mjesto: Rijeka
url: http://www.ussud3.uniri.hr/

Ovaj projekt su zajednički pokrenuli Sveučilište u Rijeci i Grad Rijeka s ciljem unapređenja studentskog kulturnog programa i osnivanja Studentskog kulturnog centra (SKC). Ciljevi su uspješno postignuti, a od 2013. godine SKC djeluje u provedbi i financiranju kulturnih projekata namijenjenih studentima i realiziranim od studenata za studente, te u sukreiranju kulturnih politika.

Trećim USSUD-om su predviđene nove aktivnosti s namjerom pronalaska odgovora na pitanje zašto je i je li Rijeka još uvijek (samo) tranzitni grad? Mora li ona to i ostati? Što naši studenti u Rijeci žele raditi? Ostaju li mladi ljudi u Rijeci i koja je poticajna strategija za mlade i njihove ideje? Kako stvoriti prostor za njih? Kakav projekt bi ih pokrenuo? Vole li Rijeku više oni koji u njoj ostaju?

U programu nas očekuju tribina, prezentacija kreativaca, akcija na Korzu te pARTicipacija.

Sve informacije o projektu mogu se dobiti na web stranici www.ussud3.uniri.hr te na Facebook stranici i eventu projekta.

Ovogodišnju realizaciju podržali su Sveučilište u Rijeci, Ministarstvo kulture, Grad Rijeka, Studentski kulturni centar i Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci.