Preskočite na glavni sadržaj

PitchADU: prvi pitching studenata ADU

Prvi PitchADU u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom održat će se u subotu, 17. listopada, od 15 sati, na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.
vrijeme: 17.10.2015. 15 h
mjesto: Amsterdam, The Netherlands
url: http://www.idfa.nl/

Riječ je o novom projektu ADU kojim se studentima završnih godina diplomskih studija želi omogućiti pristup profesionalnom svijetu putem oblika pitchiranja i prezentacije vlastitih završnih projekata predstavnicima televizija, producentskih tvrtki, filmskim redateljima i ostalim kolegama iz audiovizualnog sektora zainteresiranima za angažman, otkup projekata i suradnju s mladim autorima i producentima.

Prvenstveno je riječ o studentima filmske i TV režije, produkcije i dramaturgije koji će u okviru ove inicijative svoje scenarije, filmske projekte i projekte TV formata po prvi puta predstaviti stručnoj javnosti. PitchADU će se odvijati u velikoj dvorani Akademije dramske umjetnosti, u prostorima gdje su tijekom listopada 1896. godine održane prve filmske projekcije u Hrvatskoj.

Pitching započinje u 15 sati, a svaki prijavljeni projekt ima po deset minuta za predstavljanje: pet minuta za predstavljanje projekta, ekipe i eventualno prikazivanje videomaterijala te drugih pet minuta za pitanja stručnog žirija. Stručni žiri sastoji se od predstavnika televizijskih kuća, Hrvatskog audiovizualnog centra, nezavisnih producenata, predstavnika MEDIA Deska Hrvatske, predstavnika Ministarstva kulture, Vijeća za elektroničke medije te predstavnika HDFR i ostalih strukovnih udruga. Svaki projekt ima priliku ostvariti sufinanciranje ili pomoć pri produkciji. Stručna komisija dodjeljuje i nagradu za najbolji pitch kao motivaciju u realizaciji projekta. Pitching projekata moderirat će studentica treće godine preddiplomskog studija produkcije Adrijana Dimić.

Filmske projekcije započinju u 18 sati, a filmski program sastojat će se od posljednjih filmskih uradaka studenata završnih godina diplomskih studija Filmske i TV režije te Produkcije kako bi se predstavio dosadašnji rad Akademije i popularizirala filmska produkcija ADU, te predstavili završeni filmovi nekih od studenata koji će predstavljati svoje nove projekte.

Raspored:   

15.00 do 17.00: Pitching
Sudjeluju: Jasna Nanut, Beatrica Kurbel, Igor Dropuljić, Luka Mavretić, Karla Crnčević, Luka Čurčić, Marjan Alčevski, Valentina Galijatović, Nikolina Bogdanović, Srđan Krnjajić, Lukša Benić

18.00 do 20.00 Projekcije filmova
Igra malog tigra – Jasna Nanut
Prije podne – Igor Dropuljić
Vanjski igrač – Luka Čurčić
Filmopolis – Srđan Krnjaić
Krošnje – Filip Heraković
Luka & Bručke – Igor Jelinović
Minus 4 – Judita Gamulin

Izvor: HAVC