Preskočite na glavni sadržaj

Katarini Bistrović-Darvaš nagrada za najbolju glumicu 55. festivala MESS

Hrvatska glumica Katarina Bistrović-Darvaš dobitnica je 'Zlatnog lovor vijenca' sarajevskog kazališnog festivala MESS za ulogu u predstavi 'Antigona – 2000 godina kasnije', a nagrada joj je uručena na svečanosti zatvaranja održanoj u nedjelju.
vrijeme: 11.10.2015.
mjesto: Bosna i Hercegovina; Sarajevo
url: http://www.mess.ba/2015/

"Antigona" je ujedno proglašena najboljom predstavom prema ocjenama publike, a riječ je o izvedbi koja je nastala u koprodukciji sarajevskog festivala i teatra Ulysses.

Nagradu za najbolju žensku ulogu Bistrović-Darvaš je podijelila sa sarajevskom glumicom Kaćom Dorić koja je nagrađena za nastup u predstavi "Brašno u venama" po predlošku Igora Štiksa za koju je odlukom žirija MESS-a dobio nagradu za najbolji dramski tekst.

Najboljom predstavom ovogodišnjeg MESS-a žiri je proglasio "Sve što treba jednoj sjajnoj glumici je sjajna drama i želja za uspjehom" u izvedbi kazališne skupine Vaca 35 Teatro en Grupo iz Meksika.

Na ovogodišnjem MESS-u nastupili su i zagrebački HNK s predstavom "Mi smo kraljevi a ne ljudi" te Zagrebačko kazalište mladih koje je izvelo predstavu "(Pret)posljdnja panda ili statika". (Hina)